Přesně tam cílí. Mimo Evropu je o dost složitější natankovat naftu do auta, téměř všechno tam jezdí na benzín. A co víc hodně z toho je právě Toyota, takže to je ze strany Toyoty celkem logický krok.
Elektromobilní polemika (Bylo: Huawei se vrátil do Evropy)
- Upraveno
kamilj Znovu opakuju, automotive není jen o motoru. Skrz stromy nevidíš les. Osobní spalováky nebudou schopné konkurovat EV. To je velmi blízká realita, pokud půjde vývoj tímto tempem.
Od května vnímám, že v Evropě zatáhly výrobci aut za ruční brzdu elektromobility.
8.5.2024 Zákaz spalovacích motorů v EU oslabuje. Němci začínají otáčet
https://www.peak.cz/zakaz-spalovacich-motoru-v-eu-oslabuje-nemci-zacinaji-otacet/42144/
9.5.2024 VW přiznal, že zájem o elektromobily klesá, spásu vidí v technologii, kterou před pěti léty odpískal
https://www.autoforum.cz/predstaveni/vw-priznal-ze-zajem-o-elektromobily-klesa-a-spasu-vidi-v-technologii-kterou-pred-peti-lety-odpiskal/
10.5.2024 Sen o elektromobilitě se rozpadá: Ford začíná mluvit o přežití spalováků
https://www.auto.cz/sen-o-elektromobilite-se-rozpada-ford-zacina-mluvit-o-preziti-spalovaku-152493
14.5.2024 Mercedes-Benz vykročil z davu a změnil názor na elektromobily. Proti proudu projde největší změnou ve své historii
https://www.autozive.cz/mercedes-zmenil-nazor-na-elektromobily/
16.5.2024 Elektromobily jsou provozně jasně nejdražší auta, říká rozsáhlá studie ADACu, dojíždí na stále opomíjený faktor
https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/elektromobily-jsou-provozne-jasne-nejdrazsi-auta-rika-rozsahla-studie-adacu-dojizdi-na-porad-opomijeny-faktor/
Ropná lobby ma krce a trase sa pred buducnostou. Nedavno to jeden moj znamy prirovnal k plochym televizorom. Pametate ako hnusny obraz mal ten prvy philips za 600k korun co vsade reklamovali? Ked som videl obraz z plocheho tv tiez som si povedal ze tadial cesta nevedie a sony trinitron nic neprekona. Nech sa prihlasi niekto kto ma dnes doma este klasicky televizor.
kamilj no jo no autoforum a autolzive
víte já si nepamatuji tak negativní kampaň na cokoli co bylo nového, třeba dotykové telefony, placaté televize, tablety,....
logicky pokud furt do těch lidí hučíte jak ta auta s elektromotorem jsou špatná a jak ta baterka vydrží ty tři magické roky tak je jasné že ten prodej moc nahoru nepůjde a cesta bude dost složitá.
když vidím v reálu ty reakce lidí když si sednou za volant EV a potom řeknou že si to všechno představoval jinak mi prostě stačí jako důkaz o tom co se tu děje
lidé si vlastně kupují EV na základě zkušeností od někoho kdo EV má a třeba mu to půjčil do ruky, rozhodně si nikdo nejde koupit EV na základě toho že si někde o tom přečetl či viděl reklamu.
Evropskému automotive jde o život. To nejsou jenom automobilky, ale celý komplex subdodavatelů, kteří tvoří klidně 80% hmoty i softwaru každého vozu. Trestuhodně zaspali nástup čínské konkurence a Tesly. Co jiného jim teď zbývá, než podporovat mediální hnojomety proti elektromobilitě. Je to ostuda pro evropský automobilový průmysl tohle.
Tak uplne by som ten EU automotive - VW neodsudzoval. Pokial si teda videl/skusal ID.7
- Upraveno
Lacne cinske battery packy uz sem tam ukazuju svoje prednosti Ono je rozdiel porovnavat elektro za 50k ..a elektro pod 30. To je ako keby ste zrovnavali tplink s ciscom. Ja stale drzim varovny prst pred lacnymi elektro srandami! Budu problemy..... Inak pre tych co na to maju je tesla jasna volba pokial teda nerobite extremne najazdy. Ak ste zmiereny s cenou servisu alebo po zaruke hned predate....
Takže všechno je jedna dezinformační kampaň? Všichni lžou? Volkswagen to neřekl? Taky lže?
Volkswagen kassiert seine ambitionierten Elektroauto-Pläne
Der Absatz von Elektroautos ist in der Krise, die Branche sucht nach Lösungen. Volkswagen beendet jetzt seinen bisherigen Ansatz.
https://finanzmarktwelt.de/volkswagen-kassiert-elektroauto-plaene-310391/
Já se nepřu jestli je elektromobil špatný a nebo skvělý. Uměle ideologicky - politicky technologie se zavádět nedají. Dost často to pak dopadá špatně a nebo ještě více špatně. Momentálně jsme toho svědky, jak to dopadá.
kamilj Uměle ideologicky - politicky technologie se zavádět nedají.
Chápeš, že se tady bavíš s lidmi, kteří elektromobil mají a každodenně používají? Koupě EV bylo racionální rozhodnutí nepodmíněné žádnou dotací. Další rodinné auto bude opět Tesla. Nebo jiné EV, pokud bude aspoň tak dobré, jako Tesla
coitus ID.7 jsem nezkoušel, ale ID.Buzz ano. Mám k tomu několik výhrad, které se dají v dalších generacích řešit. Nejzásadnější výhrada je proti nucení do pravidelných garančních prohlídek. Tohle Tesla nemá a VW také mít nemusí, pokud najde dealerům jiný zdroj obživy.
Ano, doufal jsem, že se bavím s lidmi co každodenně EV používají, ale netušil jsem, že když se argumentačně zdůvodní něco proti EV je okamžitě druhou stranou označeno za dezinformaci, hnojomet apd.
Vidím, že se vydal na cestu Otakara Foltýna. Přeji ti hodně "zelených" kilometrů.
Nejzásadnější výhrada je proti nucení do pravidelných garančních prohlídek. Tohle Tesla nemá a VW také mít nemusí,
Predpokladam ze nemas ziadne koncernove auto. Ja mam doma 4 (vw/audi). Kedze boli kupovane ako nove vsetky garancne prehliadky pocas zaruky su v cene auta. Prave tuto sluzbu pokladam za velice dobru a obmedzuje ma to len v tom ze rano zanesiem auto do servisu a poobede si ho vyzdvihnem. Auto si odnasam umyte, kompletne zaktualizovane software, skontrolovane vsetky tekutiny, proste vsetko az po baterku v dialkovom ovladaci. Po zaruke mozes ist do akeho servisu chces. Aky je s tym vlastne problem?
- Upraveno
coitus to je výhoda někam jezdit a mít den v háji? to bych tedy snad neřekl
a zdarma? starý kule zdarma, máte to předplacené v té drahé marži toho koncernovského autíčka
moderní auta jako je třeba Tesla má prohlídku online a to v případě že se něco stane, proč po několika km někam jezdit? to tam musí dávat nějakou vazelínu do maznic či co?
coitus Poslední sedm vozů bylo Stellantis/FCA. Tam se garančky platily. Vyjma jednoho nejmenovaného z Maranella, která má garančky v ceně. Ale jednalo se o spalováky, takže s tím nemám problém. Off-line spalovák na kontroly musí. Minimálně k vůli provozním kapalinám. Pokud má VW garančky bezplatné, tak je to pro mě novinka a chválím.