• Ostatní
  • Elektromobilní polemika (Bylo: Huawei se vrátil do Evropy)

jcltm No kdybys byl robot neřeknu, ale tohle fakt nezní zrovna zdravě. Není lepší si to dát na pohodu a v půlce přespat? 1500 km na jeden zátah už je fakt moc, ani bezpečné to zrovna není.

Jazdim opatrne. Ak by som mal po ceste pochybnosti o tom, ci reagujem dost rychlo, zastanem a prespim. Nebolo to nevyhnutne, 16 hodin zas nie je tak vela, to je bezny den.

pixall ne, jízda 1500km nemůže nikdy znamenat "jezdím opatrně" to fakt ne 🙂
    ono to ani pro to samotné auto není dobré

darklogic To máš jak s tím jaderným úložištěm, dálnicemi, VRT atd. Za barákem to nechce nikdo, ale když všem vyhovíš, nikdy nic nepostavíš.

jcltm já jen nerozumím proč se o tom dělá vůbec nějaké referendum? tady nejde přeci o to jestli někdo chce postavit nějakou fabriku ale pro lidi je podstatné na co ta fabrika je a nedej bože jestli se v ní budou dělat ty hořlavé EV a nebo ty strašně neekologické baterie že které vůbec nejsou recyklovat že 🙂

jcltm Záleží kam jedeš. Praha - Bari je 1600km a 16hodin úplně v pohodě. S elektromobilem si to nějak neumím představit.

selic když jezdíte s BEV tak je tam takových benefitů a zábavy z jízdy že vám je fuk že to neumí jezdit 1600km za 16 hodin 🙂
        téměř každý kdo začínal s BEV se vždy bál toho dojezdu a potom jsou obavy úplně pryč....

... pre mna neznaleho - ake su tie benefity a zabava z jizdy?

pixall daleko jistější řízení okamžité reakce, bezpečnější jízda výborné těžiště a výborná akcelerace (0-100) hlavně na křižovatkách, plný výkon i při plně studeném startu auta, okamžité topení a chlazení bez nutnosti nastartovaného auta, krásné ticho za jízdy a úplná absence mikrovybrací (po delší jízdě není člověk unavený)...

fakt to chce těma autama reálně jezdit a ne kecat o tom jak to nejde a nepůjde, pokud tím autem jezdíte týden a déle tak už není cesty zpět...

okoun Jo, na lepší se dobře zvyká... Jakmile zakusíš třeba mobil se 120Hz displejem, najednou ti přijde, že všem ostatním mobilům displej laguje. Přitom ti to do té doby vůbec nepřišlo.
            Mně tenhle problém připomíná třeba boj SSD vs HDD, kdy mnozí ještě nedávno tvrdili jak SSD nic nevydrží oproti HDD, že jsou a vždycky budou daleko dražší a že je to slepá cesta. A dneska po HDD s výjimkou velkokapacitních úložišť nikdo ani neštěkne, SSD jsou všude, mnohdy je lze pořídit i podstatně levněji než HDD a failure rate mají, aspoň ty kvalitní, daleko menší než HDD... Kdo SSD jednou měl, už mu navždy přijde PC s HDD jako šnek a nikdy by se k tomu nevrátil.

Ano potvrdzujem jazda na elektro je zabava a hlavne po meste. Musite byt dobry vodic, aby sa vyuzil potencial auta. Skratka rychlo, ticho a za par kacek.

okoun pod toto se mohu jen podepsat. Ty mikrovibrace jsou ten největší gamechanger pohodlí.

Možná není Model 3 nejpohodlnější, ale stejně jsem z nej po 3 hodinách míň unavený než z naftové X5…. Takze půjde z domu.

@okoun Dakujem za odpoved, chapem. Urcite existuju ludia, ktori ocenia tieto veci, naprikald rychlejsiu akceleraciu na krizovatkach a plny vykon pri studenom aute... pre mna je v tomto aj moj spalovak (BMW X3) nad moje potreby.

Aj SSD je fajn, ale tiez nie bezvyhradne. Na rozdiel od HDD vie SSD nielen rychlo bezat, ale aj havarovat, bez sance zachranit cokolvek.

pixall bez sance zachranit cokolvek.

To není pravda. SSD jdou často opravit daleko jednodušeji než HDD, navíc jejich mechanická odolnost je někde úplně jinde a tím i pravděpodobnost že odejde je daleko nižší.
              Problém bývá obvykle vadný řadič nebo filtrační kondenzátor, to má někdo kdo se data recovery zabývá za chvilku. Samotná NAND takto z ničeho nic obvykle neodejde.
              SSD jsem jen osobně nasadil v průběhu let několik set a pokud dobře vím, ani jedno z ničeho nic neodešlo. Jestli to nebude tím, že zásadně nekupuji šmejdy jako je Kingston a spol. Jedno jediné v NASce Synology začalo hlásit ve SMART problém, tak se preventivně vyměnilo a vyreklamovalo. Zato vadných HDD, ač jsem jich osobně nasazoval daleko méně než SSD, těch už bylo... Data recovery je IMHO finanční nesmysl a loterie. Spoléhat na to a nemít zálohy je za mě nonsense, to můžu ty data rovnou smazat. Data o která nechci přijít je třeba mít aspoň na třech místech, z čehož jedno je ještě geograficky vzdálené. Se Synology to dneska není vůbec žádný problém.

jcltm Jestli to nebude tím, že zásadně nekupuji šmejdy jako je Kingston a spol.

Které značky bys doporučil?

staryvena Už několik let beru výhradně Samsung a s výjimkou jednoho jediného v té NAS jak jsem zmínil (kde nedošlo ke ztrátě dat, jen k varování SMARTu) všechny drží. Ten jeden byl 870 EVO, kde byla jedna série dodávána s nějakým problémovým firmwarem (aktualizace by pomohla). Ale to už nějaký ten rok je, současně prodávané by měly být v pořádku.
                  Zato Kingston a spol. odešly všem co si je i přes mé varování koupili.

jcltm potvrzuji stejný zjištění. Nedávno mi chcipl jeden Kingston z ničeho nic.

Každopádně, za celou dobu, co používám pc, první kousek….. hdd mi chciplo mnohem víc.

cmgn Já těch chcíplých Kingstonů už měnil... Je to holt levná čína a to se u disku fakt nevyplatí.

• cmgn replied to this.

jcltm Souhlasím. I když verze DC500 je super.

cmgn Může být super tisíckrát, disk na který se nemůžeš spolehnout je k ničemu.

o 8 dní později

Dnes mě pobavil PPLkař. Na dotaz, zda v té elektrické dodávce má klimu mi řekl že jo, ale nemůže ji používat, protože by jinak nedojel. 🤣

📡 Telekomunikace.cz