hapi já tedy nevím ale v Tesle se řízení nevypne pokud ho nestrhneš, samo se ti nevypne...
pokud doháním tak v Tesle když nemám koupenou jízdu v pruzích tak dám také směrovku a také mi to dovolí přejet bez záškubu... Pokud máš zakoupeno tak přejede samo dle situace aby někoho nenabořil...
A fakt ne ty radary nejsou bezchybné, kamera když prostě nevidí že je třeba zamatlaná tak prostě nefunguje a konec, ale nedělá chyby, fakt to vyhodnocuje sebemenší detaily s použitím AI, já jsem se tomu smál také ale prostě v tomhle Elon ví co dělá. Například nový parkovací asistent jen s kamerama je fakt hodně přesný, což ještě do nedávna nebyl. Není to HW omezení ale vždy SW a to se právě furt vylepšuje. Nová auta teď vůbec nejsou o HW ale o SW a to Elon také moc dobře ví, jen že pánové ve VW jaksi nechápou.
Mimochodem teď jsem si půjčil MG které čte značky v CZ a jako musím konstatovat, že ta chybovost je tam snad horší než u té Tesly z map, byl jsem nepříjemně překvapen, čekal jsem jak Tesla dostane do fraku, ale je to úplně nepoužitelné pro tempomat 🙁 Zase však MG mi přišlo, že má lepší odhad kolik může jet do zatáček na tempomat oproti Tesle, tohle jsou ale prostě SW věci není to omezení HW.
Tesla je prostě primárně auto do USA než do Evropy to je prostě fakt. Už jen to, že FSD v USA je totálně na jiné úrovni než náš EU základní autopilot to je prostě jako i386 vs P4 🙂