Zdravím, mám dotaz na ty se zkušeností. Jedná se mi nalezení někde ztracené nebo založené bezklíčové klíčenky (karty) k autu. Podle zpráv z tisku je důvodem rychlého vybíjení baterie v těchto key-less kličenkách to, že klíčenka trvale vysílá směrem k auto signál. To ovšem zdaleka pravda asi není. Scanerem jsem našel vysílací frekvenci klíčenky a je to klasická 433,92Mhz. Klíčenka ovšem vysílá pouze při zmáčknutí tlačítka, ne trvale. Takže tudy cesta k nalezení ztracené klíčenky nevede. Škoda. Ovšem vydedukoval jsem si, že se klíčenka nějak probouzí z letargie signálem z auta, pravděpodobně na 125kHz, říkám asi, protože můj scaner jde sice vysoko, ale ne tak nízko. K probuzení dojde až při přiblížení funkční klíčenky k autu cca na 2 metry.
Teď jde o to, jak projít místa možné ztráty s nějakou "náhradou" vysílače 125kHz z auta, který by ztracenou klíčenku probudil, ta začne vysílat a scaner to zachytí. To, že kód nebude souhlasit / fungovat, nevadí, jde jen o to, klíčenku přinutit k vysílání a její vysílání ji prozradí.
Samozřejmě cítím, že v tomto plánu mohou být chytáky a pastičky, které to zhatí, ale nějak začím musím, že ... Díky za ev. pomoc. mpcz, 24dec2023