Vidim rozdiel (z pohladu uzivatela aj providera) medzi tym, ked uzivatel taha a potom maze filmy (to je rozhodnutie uzivatela), a medzi settopboxom, ktory dodal provider a ktory zbytocne taha data, aj ked nemusi (to je nevhodne nastavenie zariadenia jeho providerom).
@ekrajnak :
Settopboxy od SledovaniTV sa (v nasom default nastaveni) automaticky vypinaju po niekolkych hodinach (styroch?) od poslednej aktivity uzivatela. Pred vypnutim sa zobrazi vyzva na stlacenie klavesy a je tam nejaky timeout (asi 60 sekund). Ako uzivatelovi mi to vobec nevadi, realne sa mi to za zhruba rok objavilo dvakrat. Raz ked som dlho pozeral jeden program (dva filmy za sebou?), to som pri vyzve chytil ovladac a stlacil tlacitko. Druhykrat sa mi to stalo na nejakom koncertnom programe, ktory som nepozeral ale iba pocuval, a to sa mi box vypol uplne. Z pohladu providera to je vypnutie urcite uzitocne, jaloveho trafficu z nesledovanych STB moze byt hafo. V noci nam traffic SledovanieTV klesa asi na polovicu toho, co na tvojom grafe, no myslim ze to bude mat vplyv aj na denny traffic. Cast uzivatelov nepozera kazdu TV kazdy den, a je rozdiel ci u usera tahaju data unicastom 3 settoboxy 24hodin denne, alebo 1 settbopox par hodin denne.
Settopboxy na platforme RegioTV sa nam same nevypinaju vobec. Ale to mame na optike, multicastom, vacsina trafficu sa odbavi iba v ramci nasej siete, tam je to v podstate jedno, ci to je zapnute alebo vypnute. Nemam z toho systematicku statistiku, ale hrubym odhadom, vacsinu settopboxov si uzivatelia nevypinaju.