Získání IPv4 pro poskytovatele internetu
pelirob fakt nejsou a nebudou. Čestný pionýrský. Daj se jen dost draze koupit od někoho, je má.
P.S. Donedávna to byla dobrá investice se zhodnocením i přes 50 procent ročně (https://ipv4.global/events/2023-h1/). Minulý rok začala klesat cena menších rozsahů. Což taky něco značí ...
My sme minulý rok dostali ešte C
coolerman1 od RIR ?
- Upraveno
stepan_benes Tak ve fronte tedka ubylo 100 liru, asi byla nejaka vratka. Kdo si pocka, mozna 1C dostane
stepan_benes na nove lir
coolerman1 Dík, vím že slibovali, že když se něco vrátí, tak to ještě rozdaj, ale to je prvně, co o tom slyším. Každej s tím kšeftuje.
ak som cakatelom na ip. musim pocas toho platit clenske?
- Upraveno
palos Ano, platíte roční příspěvky. Jinak adresy si vedle koupě můžete i pronajmout.
@wwire pro získání IPv6 segmentu nemusíte být LIR. Stačí mít sponzoring LIRa
@jctlm @gemb IPv4 jsou sice pravěk, ale bez nich ISPík prostě fungovat nebude. Poměr IPv6 vs IPv4 u userů je bohužel stále ve prospěch IPv4. Ale jsou i výjimky. Já mám třeba 75% provozu po IPv6
já jsem požádal dodavatele co je LIR o sponzorské IPv6. Řeknu to stručně, cena je větší než poplatek RIPE a ještě ne za celí nepřerušený /32 ale rozsekaný na několik kusů. Právě protože je to rozsekané tak se platí za každý kousek. Nevim jak to je jinde.
hapi a přesně tohle je právě jeden z důvodů, proč jsme se vysrali na odebírání "připojení k internetu" a zařídili si "nezávislou konektivitu". Ano platíme si dva okruhy, platíme výpalné RIPE, ale máme klid. Stojí to sice dost peněz které by mohli skončit v našich kapsách, ale takhle si s tím mohu dělat prakticky cokoliv chci. O veřejkách si rozhodnu jak potřebuju, atd.