Dobry den,
nevim jestli jsem na spravnem foru, ale vyzkousim to i zde. Nenasel by se tady nejaky odbornik, ktery by mi poradi, co muzu mit spatne? Zkousim doma rozchodit 8gbit internet od t-mobile (optika, pppoe, t-mobile dodava pouze prevodnik optika->metalika). Router musim mit svuj. Zkousel jsem to na QNAP QHora 301W jako na zarizeni, ktery ma pry t-mobile odzkouseny. Zadne jine zarizeni mi nebyli schopni doporucit. Nastaveni jednoduche, vsechno fungovalo jak ma, rychlost kolem 7-8gbit. Je to ale strasny strasny router a rad bych ho vymenil za mikrotik. Co jsem koukal na internetu, tak slovensky antik.sk co nabizi 10gbit pres optiku, pouziva CRS 305-1G-4S+IN (viz https://www.antik.sk/10gbit) Poridil jsem tedy tento mikrotik a jednoduse pres quick setup jsem ho nastavil jako router, SFP1 jako wan, pppoe, login/heslo, nat. Vsechno se pripoji, internet funguje. Pouze test rychlosti je otresny a rychlost se pohybuje kolem 400-500mbit up i down. ( mereno pres speedtest, iperf3 proti 5gbit a 1gbit vlastnim serverum na vyhrazene lince a proti free 10gbit serverum) Po prepojeni nazpatek na qnap, rychlosti opet v poradku. Predpokladam, ze to bude (doufam) pouze nastavenim mikrotiku (kdyz ho antik pouziva pro 10gbit internet). Ale jsem naprosty mikrotik novacek. Mohl by mi nekdo prosim poradit, co muzu mit spatne?? Popripade klidne jsem ochotny zaplatit za funkcni konfiguraci/nastaveni. Odpovedi prosim bud tady, nebo na telekomunikace@alien21,com.