Dobrý den,
pokusil jsem se v pátek ještě rychle udělat souhrn, než děti odešly.
Problém je také s tím, že žák se připojí například na AP ve třídě když vejde na chodbu, tak se nepřepojí na UniFi díky tomu, že má stále velmi silný signál ze třídy. Problém je, že wifi ve třídě ho slyší už jen s velmi špatným signálem a rates se přepnou na málo. Dále je problém, že ve škole jsou učitelské notebooky, žákovské notebooky, žákovské tablety, projektory a jedna IoT krabička. Úplně pro každý účel je vytvořen jiný název sítě, jenže tyto sítě mají skryté vysílání. Takže přes analyzer vidím z jedné krabičky 6 sítí. Nevím proč je to takto a asi to zpomaluje ty AP. Navíc všechny ty wifi vedou do té jedné sítě.
Na víkend jsem si dal tedy plán a aktuálně se mi povedlo dokončit:
1)vytvořit pouze 2 SSID, teď jen s předsdíleným heslem, ostatní vypnout
2) tyto nechat vysílat i na 5GHz. Na to už jsem přišel, provisioning byl špatně nastaven a nebyla vybrána konfigurace.
3) nastavit na 2G4 jen kanály 1,6,11 bez bondingu. na 5G mám zatím také jen 20MHz a vyplé DFS.
4) unifi vypnout
5) povedlo se mi podle fóra nainstalovat na všechny Mikrotiky ty novější ovladače a zprovoznit to s nimi
Nyní bych potřeboval pomoci s 2G4. Protože je mikrotik v každé třídě, signál v druhé místnosti je kolem -52. Takže v jedné třídě vidím hrozně moc AP. Jak ideálně to nastavit? Pán na nějaké přednášce doporučoval výkon kolem 14 dBm, dá se mu věřit? Popřípadě nemám wifi třeba ob třídu na 2G vypnout?
Jinak opravdu ta síť jede tak špatně, v pátek dokonce o hodinu fungovala na chodbě 3 metry od Unifi takto
Děkuji všem moc za ochotu a za rady. U ředitele jsem již finance urgoval, jenže mi nechtějí dát peníze ani na novou kabeláž, natož na aktivní síťové prvky... řediteli je to jedno, jemu seznam na pevném počítači funguje a ostatní ho nezajímá.