soooc aj to funguje? neflapuje to porty? lebo riesit kombinaciu 2,5G a 1G ethernetu bude riesit asi kazdy...malo veci by som dnes mal na sajte so 100M portom.
coitus nepodarok je implementacia od vyrobcov. Za mna ma 2,5G po ethernete velky vyznam. Hlavne je to vyuzitie existujucej kabelaze Cat5E, nemusis travit cas prerabanim sajtov, tahanim dropov a riesenia poruch na ethernete ci sfp moduloch. Je to taky medzi skok, ktory práve tym 60GHz zariadeniam pasuje. 5Gbit ethernet si osobne myslim, ze sa vobec neuchyti, pretoze implementacia stoji tolko, co priamo 10G, druha vec je, ze 5Gbit uz nie je na Cat5E zamyslany aj ked na kratke vzdialenosti to pojde.
Ked si zoberem ako je navrhnuty SFP+ port na WAVE PRO tak radsej budem tahat ethernet a 2,5G port (aj tak treba tahat ethernet kvoli napajaniu...) pouzitie kvalitneho vonkajsie patch kablu na 2x LC konektor....to inzinierov v UBNT moc nenapadlo a musime vrtat vacsie diery do deklov...zle sa to zaviera, je to tam natlacene atd...pritom to mohlo byt o 3cm dlhsie tie dvierka, nejaky uchyt na plastovu pasku, na uchytenie optickeho patch kabla ako zamedzenie proti vytrhnutiu...to nie....takze 2,5GbE ma vyznam urcite na takomto HW.
2,5GbE v domacnosti casom, ked bude vyssia poziadavka nez 1G ma este vacsi zmysel....preto sa to aj vymyslalo.