pixall a este po sto razy napisem, zapoji si to za dodane zariadenie ISP ak chce, takze do ethernetu (ten ma v specifikacii) a dovidenia. Inak co mu pomoze specifikacia rozhrania ked nema dalsie dodatocne info, napr IP adresu, VLAN, PPP.
Modelovy priklad. Mam siet optiky, GPON na UBNT. Dam specifikaciu - Fyzicke rozhranie SC/APC, ITU-T G.984 - kupi si neviem ako ani kde napr huawei a nepojde mu...cize ???????????
Nie specifikujem zakaznikovi to rozhranie kde som uz pripojku spracoval a vzdy to bude ethernet alebo wifi. Co ine by to malo byt... a cela technicka specifikacia je len rovnaky zdrap papiera ako gdpr a dalsich x veci. Ved hadam ma kazdy v zmluvach, vop alebo kde specifikovane pokial je siet ISP a odkial je siet USERA, toto rozhranie nasledne moze uvadzat v technickej specifikacii. Lepsie by podla tejto logiky pasoval bridge, kde je to jednoznacne ethernet a nic ine a zariadenie ISP okrem spracovania signalu nic nerobi. Gateway uz nieco robi a rozhrania su minimalne 2 a viac. Urcite vsak nie je koncovym bodom siet konektor SC/APC...vlastne este by som sa dostal podla tejto logiky tam, ze user si bude diktovat co tam bude zapojene, a podla neho mam stavat siete? ???WTF