jcltm Ted nyni ja se rozhodl popsat sve zkusenosti po objednani tarifu v JON 500/100.
V praxi to je tak, ze volaj, ze mesicne me to teda bude stat 702czk mesicne s dph, ale ze koukal operator na web Cetinu a ze tam udavaj rychlost max 350Mb/s, abych s tim pocital?
pozn. restart vsech zarizeni jsem provedl i dalsi den pro nacteni vyssi rychlosti
Rikam dobra a ano a rocni vyuctovani je to mozne jako u Metronetu? Ano je rika a domluveno.
Potom skonci hovor.
Pak zase email, ze teda jestli s tim souhlasim? Ano.
Vola operatorka, ze ona teda nedela fakturace, ale ze uzavirame smlouvu, to chce potvrdit hned kodem v mobilu, nevim ani co uzaviram, protoze smlouvu jsem nevidel. Tvrdi ze to jde zmenit kdyby neco.
Souhlasim teda, opet tvrdi ze 702czk mesicne, ale kdyz zaplatim na ten rok, tak bude sleva tj za 632czk mesic s dph.
Fakturu prej dela kolegyne.
Znovu konci hovor.
Zase vola dalsi operatorka JON cz, s tim ze teda uz konecne muzeme naplanovat technika, jaky cas ze chci?
Domluveno.
Jen pak koukam do uctu JON, pro zajmavost vse sedi, sleva i na IP verejnou adresu, tu nehradim a je v cene, jen zahadne tam je uveden nejaky modem TP Link za 1400czk, dodani zarizeni, zadne takove nikdo neprinesl, ani me o nem nikdo nerikal. Takze budu pak muset pohlidat vyuctovani. Chapu ze prodat musej, ale co bych delal s tolika modemama v byte 😃
Vyjizdi technik Cetinu, prijel vcas v danem casovem okne.
Rika ze se na linku dival, dava mi Terminator 2 35b, dozvidam se ze ma jen 4 modemy a ze je jich malo!
Hodne se podivil, ze s Cetinem mi funguje i FritzBox 7583, ze me to jde pekne.
Prohodime jen krabicku, vse uz je, takze Terminator, on si udela foto ze to tam dal a ja zapojuji svuj TP Link mr600 (to je ten co ma i slot pro sim kartu jako zalozni pripojeni).
Technik me rika, ze vyssi rychlost ale nevidi vic, ze mu to ukazuje max 270 na 60.
Ve Fritzboxu bylo videt 310 na 60.
U teto hodnoty i po restartu modemu koncim. Moje konecna je proste 310Mb/s download max a upload 60Mb/s.
Vzdalenost od ustredny 360m.
Technik ma jen poznamku, ze prej mam zkusit zatlacit na operatora, ze prej udajne by mozna mohl zvednout vykon.
EDIT: je to konec, diky tomu ze neexistuje ta karta, tak uz je to na svem limitu a vic se resit nebude. Rozdeleni ustredny take neni mozne, mit je blizko sebe nebo tak. Kdyby tam bylo vic DSLAMu musi se hlidat vsechny odchozi smery, preslechy apod. Pro vysvetleni, proc nekde to lidem jde na lepsi rychlosti a jinde nejde.
Takze tady je mozne videt kolik asi tak zvladne bonding 35b a bez vektoringu tj karty plus vzdalenost.