Psal jsem na Dragon dneska další dotaz, jak to bude během podzimu, kdy se mají služby přesmluvňovat (právě ohledně IP adres, cen atd.). Tak mě zajímá výsledek..

A mám takový pocit, jestli na tohle nějak nereaguje O2, protože dneska, z ničehonic náhodně telefonát s novou "výhodnou nabídkou" internetu...kde vychází nová nabídka s internetem 250/25(50) o pouhé 200 dráž než stávající (kde máme pouze telefony)....Tak doufám, že to dopadne tak, že bude rozumné zůstat u Drogonu. Protože to poslední co chci, je mít internet od po*raných kyslíků...

Nemáte někdo případně nějaký tip na jinou ověřenou alternativu?

nosek_tomas2004 Zajímavé že IP adresy býv. Metronetu jsoupřevedeny pod společnost DATAMAT CZ s.r.o., která má jiné majitele než Dragon Internet...

nosek_tomas2004 Nemáte někdo případně nějaký tip na jinou ověřenou alternativu?

Bohužel IMHO není za dobrou cenu...

jcltm Navíc Datamat patří původním majitelům Metronetu... něco tam plánované je, neboť původně to s.r.o. patřilo pouze 2/3 a před akvizicí se do s.r.o. přidal i ten třetí.

Ale taky kdybych měl ASko s tolika prefixy, tak bych za něj bojoval až do roztrhání těla. 😃

PetrCZE Je pravda že Metronet měl důvod proč dávat veřejky zdarma když toho měl tolik...

o 12 dní později

Vite nekdo o tom Dragon Internet vic? Docetl jsem se ze ma vyssi kapital asi 8 milionu proti mensim jako je Giganet ci UVT Internet, Interconnect.
        Co je zvlastni ze v ceniku Dragon je napsano ze treba ipv6 je mozna pouze na optice za poplatek 1,21czk mesicne, jinak ipv6 se nedela u xDSL.
        Zaroven ale je uvedeno, ze lidem z Metronetu, zustane internet stejny.
        Muj dotaz je, jak me muze zustat stejny internet, kdyz mam od Metronetu verejnou ipv4 a ipv6?
        Asi pockat do podzimu az budou vedet vic a domluvit se.
        Kdo by ale kam pripadne presel?
        Kdo ma vic propoju do Cetinu? Giganet, Interconnect nebo radeji drazsi UVT Internet?
        Giganet dava zvlastne prefix ipv6 adresovani /64 proc to? Staci to na domacnost?
        Interconnect snad /56
        UVT Internet /48 to je asi nej
        T-Mobil /56
        Uvedene firmy neznam, nejvic a nejdele co sleduji se drzi jen ten UVT a pak z velkych zustava jen T-Mobil. Problem bude asi cokoliv resit navic, protoze takova firma ma tam jen operatora a nebo AI a tim to konci.

Mozekk Dragon pokud vím xDSL služby vůbec neměl. Takže je asi opravdu možné, že převezmou to řešení Metronetu.

jcltm Přesně tak, Dragon vůbec xDSL služby nemá a neposkytuje.

Za mě vše skončí u Vodafone, ale to se uvidí. 🙂

bakelit: to ani omylem, Vodafone treba na moji adrese umi max 100/20. Tyto vetsi operatori, neumi veci mimo to co je napsano na webu a to co jen dany web overi.

O2 - u me treba nepouzitelne, protoze cpou lidem SmartBox, ale ja mam odpojeny terminator a bonduju s FritzBox 7583.
              Zaroven ale mam diky Metronet 157/55 protoze me to Cetin pustil i kdyz puvodne nechtel. On jak to nedosahuje daneho profilu a je treba rozdil 6mega, hodi tam nizsi profil (bezny ISP tvuj operator povi, ze vic mit nemuzes a bohuzel).
              U nas na ustredne do dnes nepustil vektoring 35b, napsali bokem, ze asi by to pomohlo ale proste ne a nereknou duvod (zkouseno to ruzne vylakat to info). Doufam az zacnou leda bondovat 35b, ze bych na ne pak zase zatlacil, ale k tomu potrebuju ideal i dobreho ISP co to mu rozumi a ne operatorku.

Jelikoz je to ve stavu jakem je, tak je nutne mit ISP co to mu prave rozumi, vi co napsat Cetinu v pripadne problemu.
              Ne ze diktuji operatorce dokola (to byl puvodne bonding a resilo se ze nemam druhy drat)... technik ma mit vrtacku, napiste to tam, technik ma mit klice od skrine, mam druhy drat nasel se kdesi v husim krku 🙁
              pozn. stalo to treba 4 vyjezdy techniku, kazdy to stornoval, nez jsem urazil Cetin a on poslal pak sam osobne konecne nekoho kdo vedel, kde prepojit a aktivovat linku a ze musi do ustredny.

Takze pokud Dragon Internet xDSL nedelal, tak to mam docela obavu, ideal kdyby to prevzal jak to je a jen vytiskl papiry 😂
              Zatim se pro pripad rozmyslim, kdo to umi, kdo ma ok ipv6 adresu. Svedci to o necem, kdyz operator ma napsano "ipv6 neumime" . U te verejne ipv4, kdyz nekdo se nepripojuje na server treba domu, nema kamery, da se bez ni prezit a nebo ji pak proste zaplatit.
              Nejde tak zde jen o cenu, protoze +- 50czk to vychazi u vsech cca 700czk / mesicne za 250/50 tarif.
              Nejmin asi u Giganet pri rocni platbe. Vzhledem k tomu, ze to nejde naplno, tak ta cena adekvatni.

Takze zatim u me nejvic vede UVT, ten se dlouho drzi a driv dle info, nekazi linku, nechavaji to nastavene na full.
              Patri ale k nejdrazsim, resi male a stredni podniky.
              Giganet - ten tam ma uvedeny i vetsi firmy, takze by mohl byt dobry dohled a koupenou kapacitu, otazka je jak dlouho vydrzi zda tuto mene znamou firmu nekdo do dvou let nekoupi.
              Interconnect - zda se taky jako plnohodnotny ISP, ale opet neznam.
              Potom uz zbyva leda T-Mobile, pokud bych hledal co nejvetsi firmu, dle udaju nenuti router.

Mozekk Jsem rád, že o tom víš o mnoho více než já. 😀

Čas ukáže.

bakelit To nejsou dobré zprávy... Je otázka kam pak přejít, když člověk nechce mít s velkou trojkou nic společného. Někde prostě bohužel není k xDSL alternativa...

Avonet nebo jejich MMO partneři. Vstřícné jednání, IPv4 za dobrou cenu, IPv6, flexibilita v diagnostice při problémech ... nemůžu si stěžovat.

svestka No cenově tedy žádný šlágr, je to dražší než Metronet a IPv4 veřejka k tomu navíc za 121 Kč měsíčně. To už i ten ÚVT je levnější.
                  Giganet zas zprasené IPv6... Furt tu nevidím alternativu, bohužel.

bakelit: vsemu taky ne, proto to pisu, protoze ocekavam nazory na ruzne ISP a nebo zkusenosti.

jcltm: to je problem, hodne ISP zmizelo z ofiko webu Cetinu 🙁 Je lepsi dat na nekoho, koho mas v povedomi, nez resit kazde dva roky kam prejdes. Ano cenove to neni zadny echt slagr. U Metronetu to taky zadarmo nebylo, normalne jsem to mel za 629czk mesicne s dph ale pouze pri rocni platbe. Bonus byla ta ipv4 jako verejna v cene.
                  Ted probihaji nejake akce ala objednej u T-Mobile za 749czk/mes a dame ti verejnou ipv4 v cene.
                  Eri Internet cz tez, ale nejak vten nemam duveru, nekde jsem cetl ze to teda vic resi pan majitel, tak nevim.
                  Giganet - zprasene ipv6 cim? On v zakladu dava /64 rozsah, to je opravdu minimum, dal za priplatky /56.
                  Taky aby ne, kdyz pise ze pri rocni platbe netu 250/50 ho da za cca 600czk/mes. Je evidentni, ze to xDSL neni levne a vetsina, co to dava vic a vic levnejsi a nebo jede na cenu, tak to potom stejne rychle ukonci 🙁 Jako jediny ma bonus a to podporu 24h x 7. Takze mel byse tam clovek i firma dovolat klidne v Sobotu po 22h. Otazkou je, jak tato firma dlouho se udrzi. Nikde moc info o ni neslo najit.
                  Pusobi to skoro podobne, jako se driv chlubil 365internet, ze to umi jinak a ze to i nejaky zamestnanec nekde z Cetinu, cele to najednou zacala padat a potom se zjistilo ze jak jel na cenu, nemel ani vic propoju, takze kdyz byl vetsi vypadek, lehlo to raz dva dolu.
                  Takze co vim a za ty roky mam vysledovane, udrzeli se dobre firmy, ze je nesnedl jiny predator a nebo fungalo jeste snad pred Cetinem:
                  UVT, Avonet, Eri internet (zname jako Cesky bezdrat), Wia DSL (pro me na nic cpe nasilne Terminator), Nordic ale ten ma jit pryc, ma ho udajne nekdo snad sebrat tusim O2.
                  Ty dalsi mi nic moc nerikaj, takze tam je to pro me uplna neznama jako treba: Quadruple, Viridium, eldata atd. Treba usmevne Tlapnet, to zni jak spis zverimex.

svestka: Avonet take sleduji delsi dobu, ze se pomerne udrzel, ale prijde mi ze nemel casto verejny cenik, ruzne to mel skryte jen na dotaz. Potom ten tusim jen preprodava, nema myslim nic vlastni. Dal uz ten nazev, to ve me spis evokuje otravneho prodejce kosmetiky 😃
                  Sice dal se ale docteme se ze teda dava ipv6 /56.

Pro pobaveni Tlapnet:
                  Nevyčmuchali jsme na vaší adrese Praha, okres území Hlavního města Prahy připojení, ale nechte nám kontakt a ozve se vám obchodník, který se pokusí vymyslet nemožné.

Mozekk Za mě právě Avonet je OK. Jsou dost velcí, optika po Zlínském kraji, ... do Cetinu více propojů, rychlosti na DSL jely vždy na maximu co poslední míle zvládala.
                    A velmi si cením jednání a erudovanosti, a to nejen techniků na VO podpoře, ale bez problémů i jednatel, když problém vyeskaloval až k němu. Stačí si prohlédnout fotky "O nás" na webu (zaměstnanci 50+), a je jasné, že garážovka tohle rozhodně není 🙂

svestka: Ano celkem na druhou stranu, jsem vsiml ze ta firma se pomerne drzi a nedela xDSL od vcera 🙂
                    Z oblasti Prahy a okoli, asi top UVT Internet, pokud nekdo neresi tolik cenu.
                    Ja urcite pockam, mam to predplacene, takze kdybych ted hned nekde utikal, musel bych slozite resit i vraceni penez za nevyuzite mesice a zatim me to az tak netlaci.
                    Jen se rozhlizim, protoze az mi zavolaj na podzim, abych trochu vedel, co prezilo, ktera firma jeste funguje a ktera pusobi ze uz konci 😃

Data ze statistického úřadu ČR
                    Název: AVONET, s.r.o.
                    Datum vzniku: 1. leden 1997
                    Počet zaměstnanců: 25 - 49 zaměstnanců

pozn. driv sem Avonet i resil, ale u ADSL meli problem, ze dle meho info byl prenos dat na ne hodne

Mozekk Zlepšil také VDSL, které chce výrazně modernizovat

Zajímalo by mě, co bude znamenat ta "modernizace".... Protože nic konkrétnějšího se mi najít nepovedlo...

📡 Telekomunikace.cz