bakelit: to ani omylem, Vodafone treba na moji adrese umi max 100/20. Tyto vetsi operatori, neumi veci mimo to co je napsano na webu a to co jen dany web overi.
O2 - u me treba nepouzitelne, protoze cpou lidem SmartBox, ale ja mam odpojeny terminator a bonduju s FritzBox 7583.
Zaroven ale mam diky Metronet 157/55 protoze me to Cetin pustil i kdyz puvodne nechtel. On jak to nedosahuje daneho profilu a je treba rozdil 6mega, hodi tam nizsi profil (bezny ISP tvuj operator povi, ze vic mit nemuzes a bohuzel).
U nas na ustredne do dnes nepustil vektoring 35b, napsali bokem, ze asi by to pomohlo ale proste ne a nereknou duvod (zkouseno to ruzne vylakat to info). Doufam az zacnou leda bondovat 35b, ze bych na ne pak zase zatlacil, ale k tomu potrebuju ideal i dobreho ISP co to mu rozumi a ne operatorku.
Jelikoz je to ve stavu jakem je, tak je nutne mit ISP co to mu prave rozumi, vi co napsat Cetinu v pripadne problemu.
Ne ze diktuji operatorce dokola (to byl puvodne bonding a resilo se ze nemam druhy drat)... technik ma mit vrtacku, napiste to tam, technik ma mit klice od skrine, mam druhy drat nasel se kdesi v husim krku 🙁
pozn. stalo to treba 4 vyjezdy techniku, kazdy to stornoval, nez jsem urazil Cetin a on poslal pak sam osobne konecne nekoho kdo vedel, kde prepojit a aktivovat linku a ze musi do ustredny.
Takze pokud Dragon Internet xDSL nedelal, tak to mam docela obavu, ideal kdyby to prevzal jak to je a jen vytiskl papiry 😂
Zatim se pro pripad rozmyslim, kdo to umi, kdo ma ok ipv6 adresu. Svedci to o necem, kdyz operator ma napsano "ipv6 neumime" . U te verejne ipv4, kdyz nekdo se nepripojuje na server treba domu, nema kamery, da se bez ni prezit a nebo ji pak proste zaplatit.
Nejde tak zde jen o cenu, protoze +- 50czk to vychazi u vsech cca 700czk / mesicne za 250/50 tarif.
Nejmin asi u Giganet pri rocni platbe. Vzhledem k tomu, ze to nejde naplno, tak ta cena adekvatni.
Takze zatim u me nejvic vede UVT, ten se dlouho drzi a driv dle info, nekazi linku, nechavaji to nastavene na full.
Patri ale k nejdrazsim, resi male a stredni podniky.
Giganet - ten tam ma uvedeny i vetsi firmy, takze by mohl byt dobry dohled a koupenou kapacitu, otazka je jak dlouho vydrzi zda tuto mene znamou firmu nekdo do dvou let nekoupi.
Interconnect - zda se taky jako plnohodnotny ISP, ale opet neznam.
Potom uz zbyva leda T-Mobile, pokud bych hledal co nejvetsi firmu, dle udaju nenuti router.