Jak nahraju .wbx soubor s uloženejma účtama?
WinBox 4 (Linux, macOS, MS Windows)
kure05 Jak nahraju .wbx soubor s uloženejma účtama?
V aktuální verzi 4.0beta1 nelze.
Hromada lidí si stěžuje na absenci záložek, je to snad nejvíce stěžovaná změna v nové verzi.
Už se někdo od MK vyjadřoval že diskutujou co s tím.
Doufejme že to takhle nezůstane protože počet kliků na akci razantně narostl.
Celkově mi to hodně příjde jako webfig, to nevím jestli je správná cesta...
zdeneksvarc Ano, mě je jasné, že tobě se bude líbit winbox4 i W11, protože jak řekl Hapi, je to takové už hodně MACovské. A to je právě to, co mi vadí. Já mekař nejsem a tyto UI mi vůbec nesedí, jsou pro mě nepřehledné, všechno je slito. W11 také není špatný systém, ale určitě zas někdo vymyslí (možná už vymyslel) nějaký hack, třeba jako oblíbený classic shell na W10 a nižší.
WinBox je konfigurační soft, takže když má člověk nějakou myšlenku v konfiguraci, musí konfigurovat a ne přemýšlet nad něčím jiným, třeba kde se co nachází. Ty chybějící záložky mě také celkem zarazili, stejně tak neaktivní uplně všechna pole, která nejsou ničím vyplněné. Byl jsem zvyklý si otevřít tabulku a psát, pak třeba 3x TAB a psát dál. Tady jsem to udělal jak jsem zvyklý a zasekl jsem se na tom, že pole je neaktivní a musel jsem drápnout myš a pole rozkliknout.
Možná by nebylo na škodu, kdyby třeba šel nastavovat nějaký template UI. Pro někoho MACovský desisgn, pro jiné zas classic jako je teď.
Taky se mi to nelíbí. Hlavně v seznamu nelze seřadit podle poznámek, kde mám názvy AP a klientů.
vydajú WINBOX 4 a nedomyslia import adries
čo čakali že ISP ktorí majú 200 položiek v liste si to tam naklikajú? lol...
je to beta. Já jsem třeba nenašel scan na wifi. Ale je to bílé, šedé, víc šedé a ještě víc šedé takže hmm .
W11 jsou překvapením? Já je používám ale jejich GUI prakticky neznám protože jediný co 99% vidím je chrome a spodní lišta. a to vypadá jako WinXP v klasickým vzhledu. GUI prakticky není vidět. Nezáleží na tom.
What's new in v4.0beta3:
*) fix crash on macOS 11
What's new in v4.0beta2:
*) allow closing regular windows with Ctrl+W, Terminal still Ctrl+Shift+W.
*) restore possibility to filter by flags in table filter view
*) increase comment column wrap button size and width when wrapped
- also hide resize mouse style when comment colulmn is wrapped
*) fix app stability when table filters used
*) store current workspace (if autosave) state when switching to other
- also fix potential crash on Workspace apply/ok
*) remove unneccessary debug warning
No bohužel ve stylu: "Slyšel jsem, stáhnul jsem, zkusil jsem, vrátil a se k původní verzi" K chybám se nebudu vyjadřovat, je to stále beta verze, takže ctím potřebný čas na vývoj. Omlouvám se, ale tyhle pseudo jablíčkové styly nejsou nic pro mě. Dám tomu nějaký čas dozrát a uvidím....
wtf ? stary winbox 2MB, novy 54MB ? a ten design, to je celkem ulet, jako asi se to casem zazije, ale ted je to jako hodne jinaci a nezvykle. No tesim se kdy Mikrotik vyda nejaky RoS, kdy bude vyzadovano mit uz novy Winbox a stary se s RB nespoji... takove ne/prime donuceni ho pouzivat driv ci pozdeji
What's new in v4.0beta4:
*) added undo / redo / safe mode
*) added command line launch parameters (WinBox <connect-to> <addresess> <password>)
*) fix auth via RADIUS on macOS
*) fix opening http url on Windows (for SwOS)
*) improved several icons
What's new in v4.0beta6:
*) minor UI improvements
What's new in v4.0beta5:
*) return tab based interace, while keeping benefits of dropdowns
*) move action buttons into table toolbar
*) change style for active sub window
*) fix macOS self-update on some systems
*) stability improvements
No neke Teda mě to na macu přes emulátor funguje líp než kolegům na oknech.. Ale že by nakonec ?
Pomalu si začínám zvykat, ale co mě zatím *ere, tak to ten filtr. Byl jsem zvyklej, že vyhledávání fungovalo ve všech sloupcích a tady si musím definovat, což mě přijde jako nesmysl. A ještě když dám escape, tak se nezavře interní okno.
Kdyby mi na předchozí verzi fungovala bez problémů klávesnice, tak nemám ani důvod zkoušet, ale mít kontrolu nad tím, co píšu je příjemný. macos.
Poté, co předělali fungování kontext dialogu na taby je absence ESC na zavření okna ve Winboxu největší pain .
@ownercz ESC je zpět.
What's new in v4.0beta9:
- return ESC shortcut to close sub windows
- add support for Groups for Saved router list in Login window
- add support to import Saved address list .cdb file (NOTE: old .wbx file type is deprecated. This means exported WinBox 3 file won't work, use .cdb file).
- add support for opening (changing database path) Saved address lists in login view
- fix crash when restoring workspace where opened object's id has changed its type
- Login window improved layout of saving password versus remembering last used password
- restore comment field text in Login view when reopening window
- store selected Workspace for Saved routers, and restore when selecting (in Login view)
- make form background a little bit lighter in light mode
escape je super, tak ještě to vyhledávání aby šlo jako v předchozí verzi a co mě teda vadí, tak absence tabů. Stále scrolovat niž a níž, když chci nastavovat je otravný.
pcwifi tak k tomu dojde určitě. A ani to nebude moc dlouho trvat. Ve starém WB se stahují z ROS komponenty, které dneska zbytečně v ROS zabírají místo. Nový WB už tyhle balíčky nepotřebuje. A protože už dneska "optimalizují" velikost instalace ROS, bude tohle určitě důvod, proč nový WB vzniká...