Zkušenosti s NemSAT zafukovačkou
Všechno to jsou ale i sranda vzdálenosti. My jsme foukali i 600m 2,8mm do 14/10 tímto: https://cz.expandeo.com/s/28586848?utm_campaign=cpp&gad_source=1
- Upraveno
Nemame sice nemsat, ale Lancier maxicat a bezne foukáme 72vl kabel na 4000+m do trubky 14/10. Rekord 5200m v celku pri 15 barech. Kompressor kaeser m31.
Takže řekněme v tomto konfigu s m17 s dochlazovacem kratší trasy do 2,5km dá taky?
- Upraveno
Chlapi jakto že má objem dodaného vzduchu vliv na délku trasy? Myslel jsem, že když to udrží tlak na 100m trase, tak to musí udržet i na 10km ne? Vždyť průměr trubky je furt stejný a nikam neuniká.
Nějaké čísla kolik se dá zafouknout 4mm do 12/8? Je reálný 1km?
Co stojí ten dochlazováč a je to alfa omega na delší trasy? Zatím jsem s ním nikdy nedělal a problém jsem neměl.
- Upraveno
Moja skusenost teraz, ako som pisal vyssie. Utekal nam vzduch cez vadny dochladzovac, tlak sme nevedeli dostat cez 6 bar a islo to zle, jednu trasu mi seklo a nepohol som. Na druhy den ked sme vynechali dochladzovac tlak sme mali 12-14 bar v trubke 14/10 a skoro 15 v trubke 12/8. Vsetko islo hladko.
Do 12/10 by mal byt kabel 4 mm v podstate idealny.
tulo tak jasný, 6ATM je málo. My dofoukli zatím s hobby 9atm kompresorem vklidu 650m a dál trasa nevedla a to tlak kolísal v 12/8 trubce 7-8.5ATM a kabel byl dokonce myslím 5.7mm. 12/10 ani 14/10 zatím nikde nemáme, ale řeším co dávat na přespolní 1-2km trasy. 14/10 je jasná, ale je to nutný, pokud budu foukat jen párvlákno a dával bych 3.5-4mm vlákno? To je furt do 48vláken a to mi a rezervou stačí.
U nás se ještě vždy hodně lubrikuje s prelube 5000. Bez toho nic nefoukám a čistím kabel z cívky, protože může být zaprášený ze skladů a pak se to kupí na těsnění v zafukovačce a umí se to dobře utemovat.
ziadny hobby mozes fukat ako hobby...akonhale mas vacsi objem vzduchu ( tj vacsia trubka alebo dlhsia vzdialenost koncis. ak ti fuka cez dochladzovac..utesni nie?
- Upraveno
tulo hele já udržet beru tak, že kouknu na manometrem na zafukovačce v komoře u trubičky a co tam vidím to říkám. Na konci trubky tlak měřit nedokážu. Jak tak nad tím teď přemýšlím, tak asi kecám a tlak to zvládá držet v 7/4 s 2.1mm vláknem na trase do 250m. Ale v té 12/8 na 300-500m to pod 6 určitě nemá, to by to nejelo a to tím foukáme běžně.
Je to tenhle: https://www.alza.cz/auto/scheppach-hc-53-dc-levne-d5144647.htm
Jen naše zafukovačka opravdu těsní, nemsat co jsem měl půjčenej, tak všude profukoval i když byl utaženej. Asi špatné už těsnění mezi těmi bloky.
Každopádně myslíte že je reálné foukat s tímhle kilák?
To je přesně to co potřebujeme. Tlak až 15ATM, dostatek vzduchu na 12/8, benzin motor.
https://airschneider.cz/product/pem-650-15-50-b/
Jako je mi jasný, že ty megastroje jsou na jiné úrovni, ale nepotřebuju kupovat to největší a nejlepší, abych s tím foukat houmáky na 100m a páteře do 700m. Jen někde mezi vesnicema je to 1-1.5km tak tam by mě zajímalo, jestli je to s trochou štěstí a dobrou trasou real, nebo je to holej nesmysl. Nesmysl je foukat i s tím naším schepachem a zatím jsem s tím foukl všechno, ale vadí mi že nejede na centrálu a během výstavby je spousta sloupků bez el v blízkosti.
Za me idealne na ty trasy 14/10. 12/8 na tech trasach muze byt malo... Je to vetsi jistota i treba do budoucna... Vetsi trubka "dycky" lepsi.
Jeste taky cim to budete kopat? Jak to bude polozeny? Tam pak dycky bude vice trpet mensi trubka...
midnight_man Boha to su rady, ze utesni... Dochladzovac bol z pozicovne, bol prasknuty. Co s tym mam urobit, nech to riesia v pozicovni.
tulo ved tym som chcel povedat ze to treba vyriesit a bude pokoj ze to proste nemoze fucat, kedze to bere extremne kapacitu kompresora.