- Upraveno
Dnes som nasadzoval wave nano oproti sektoru waveAP mikro na cca 900m. Na AP boli 3 klienti pridával sa 4tý. Stále sa pripájal na "backup" linke po update firmware sa to priplo na 60GHz po reboote znovu 5GHz backup. Po reboote ostatných staníc sa tieto tiež náhodne pripájali raz 60GHz raz backup linka. 1 dokonca stále išla len na backup.
Zistil som, že bude nejaký bug asi. Keď bol nastavený kanál 540MHz a pevná frekvencia, robí to takéto ..čoviny. Po zapnutí wave AI všetky stanice nabehnuté na 60GHz.
Neviem či sa to dalo aj predtým, ale Wave AI sa dá zapnúť a dá sa ručne vybrať frekvencia, nemusí byť auto.
Po naladení signál na Rx -49 na Tx -69 celé zle. Zistil som, že bežím na 24V zdroji, po prepnutí na 48V trafo sa signál upravil na -50. Skúsim to ešte niekedy testnúť na inom rádiu či sa to bude tak správať.
K otázkam vyššie. Používam oboje aj Mikrotik a teraz začínam nasadzovať pre ľudí čo na to majú ubnt Wave. Je to proste úplne inde keď to viem nasadiť na 1200 metrov. Nemám sajty tak na husto aby som vedel všade použiť mikrotik, ktorý podľa mojich skúseností ptmp končí na 500m aj to s odretými ušami.