Mňa reálne zaujíma asi čo všetkých, čo získam výmenou technológie PTMP na 40mhz kanály. Všetky tieto sektory budujeme ako alternatívu k optike, pre rôzne dôvody. Teda ak ubnt určí cenu roketu na 600-800e bez antény, aká pridaná hodnota navýšenie liniek klientom prinesie táto investícia.
Wave Mlo
jenya u nas na to neni trh...kazdopadne cca 500eur za sektor to sa este da, dolezita je cena klienta. Aj ltu sektor bol cenovo ok a cena klienta to zabila...to iste aj wave 60ghz...neni na to trh, klient drahy, nezaplatitelne. Treba nahradu za prism ac a klient ac a cena max o 20% drahsie, inak sa nic nemeni a ac budeme musiet pouzivat nadalej.
Mě by vůbec nepřekvapilo, kdyby ta cena za klientské zařízení byla srovnatelná s cenou 60tek.
- Upraveno
zbohom 5ghz pasmu
Nijak.....je to stale v procese priprav. Na slovensku su v tomto pasme stale licencovane spoje.
midnight_man v ČR to samé.
ano, ono to príde...ale najskor musia podla mna skoncit licencie na 6ghz radiove spoje ktore su aktualne v prevadzke....Skor nie, však by tie spoje popadali
Z tohohle se mi zdá že min. uvnitř budov je již provoz povolen. Mobil mi umožní pustit na 6 GHz hotspot. Unifi AP s podporou 6 GHz u nás také podle všeho fungují (osobně jsem ještě nenasazoval).
Je už dostupné wave mlo 5
https://techspecs.ui.com/uisp/wireless/wave-mlo5?subcategory=wireless-wave-mlo
A co s tím bez klientů? To je jak AX u Mikrotiku. AP jsou, CPE ne.
Naecken je to konecne nastupca Airfiber 5xHD , ideal clovek len vymeni jednotku (airfiber5hd) a nemusi sa drbat so stelovanym anteny..