Wave Mlo
- Upraveno
zbohom 5ghz pasmu
Nijak.....je to stale v procese priprav. Na slovensku su v tomto pasme stale licencovane spoje.
midnight_man v ČR to samé.
ano, ono to príde...ale najskor musia podla mna skoncit licencie na 6ghz radiove spoje ktore su aktualne v prevadzke....Skor nie, však by tie spoje popadali
Z tohohle se mi zdá že min. uvnitř budov je již provoz povolen. Mobil mi umožní pustit na 6 GHz hotspot. Unifi AP s podporou 6 GHz u nás také podle všeho fungují (osobně jsem ještě nenasazoval).
Je už dostupné wave mlo 5
https://techspecs.ui.com/uisp/wireless/wave-mlo5?subcategory=wireless-wave-mlo
A co s tím bez klientů? To je jak AX u Mikrotiku. AP jsou, CPE ne.
Naecken je to konecne nastupca Airfiber 5xHD , ideal clovek len vymeni jednotku (airfiber5hd) a nemusi sa drbat so stelovanym anteny..
A už to mlo někdo provozuje?
No mame za sebou prvý test a zmiešané pocity. V meste na 1.5km pekne v zrušenom prostredí sa to celkom držalo predtým airfiber na 30 MHz cca 130mb a mlo na 2x20 135mb. Druhý test na 11km jedna strana v meste zrušená druhá strana takmer bez rušenia. Airfiber 5xhd na 30mhz 250mb Mlo ledva 150.
pavelsiman ako myslis mlo 2x20 mhz to je teda dokopy 40 hmz? a teda tym padom to dalo menej ako airfiuber hd..
Na airfiber mame pomer 75:25 takže to dalo jemne viac ale teda pri 40mhz v zrušenom prostredí to dalo cca 10 percent viac. Stále to typujem na firmware uvidíme. Airfiber ma tiež 2 frekvencie.