• Hardware
  • Skúsenosti s onu Huawei HG8010H

Tisíce kusů v terénu od roku 2017, zmetkovitost počítáme v jednotkách až nižších desítkách. Mohu doporučit.

Treba pouzivat oficialnu verziu optixstar 8010v6 a mas to bezproblemove. To co je z cdr.pl su vacsinou fejky a nie je to realne huawei a kvalita je miziva....do 2 rokoch mas poruchovost min 30%. Treba brat len tie co su oznacene ako z oficialnej distribucie.

gemb Počkej to už číňani kopírují číňany? Nebo je to jen neofiko distribuce?

• gemb replied to this.

Ano. Má to font jako Huawei, štítek jako Huawei, ale to "Huawei" tak nikde není napsáno. Je pravda, že občas někde něco umře. Zdroje k tomu dáváme rovnou jiný, co vydržej.

jcltm Jes..je to proste grey market nic ine. Ale ked mas dobreho distributora tak oficialna cena je len o malo vyssia nez grey market a kvalita je taka, ze uprime z 500ks odisiel 1 a to bol uz z krabice zly. O dlhodobej vydrzi tych zariadeni ani neni treba diskutovat.
        Kopia 8010H stoji 11€ s modrym konektorom, 8010H so zelenym konektorom okolo 13,5€. Zdroj to ma casto nejaky refurbished z dacoho (mal som to rozobrate, kludne vnutri stocene kable dokopy a pod)
        Oficialny bridge GPON model je Huawei OptiXstar EG8010Hv6-10 - cena cca 22€ a nemusis na tom menit zdroj a nemusim ani riesit problem s modrym konektorom (cize patch kabel) + v niektorych sietach to ani spravcovia nechcu pripajat alebo sa musi dokupit licencia na olt kvoli pouzitiu neoriginalneho zariadenia (a u nas problem na sietach od ZSD) Takze ten shit nema ziadny vyznam kupovat.
        Pokial sa jedna o gateway tam je to este horsie kvalitou. Kupovali sme z CDR 8245Q2 co je nejaky klon ineho huawei modelu - odchadzali zdroje, problem xy na wifi a pod...zacal sa davat ofic model 8145v5 alebo 8145x6-10 a je pokoj...ludia spokojny a ja tiez...tam to cenovo je rovnako....ofic model cca o 10€ drahsi a bez problemov.

gemb Zdroj to ma casto nejaky refurbished z dacoho (mal som to rozobrate, kludne vnutri stocene kable dokopy a pod)

Tak to je i slušné riziko vyhoření, to doma někde za skříní úplně nechceš...
          Takže na tom klonu není ani nápis HUAWEI?

• gemb replied to this.

jcltm Na stitku zo spodu a vacsinou ani na krabici nie. Jedine huawei napis byva na plastovom vrchu toho onucka ale kvalitativne slabota...joke je, ze do gponu sa ti to ukazuje ako huaweu...otazne ako riesia SNka...

gemb Jedine huawei napis byva na plastovom vrchu toho onucka

Tak to by mě upřímně zajímalo kolik je těchhle klonů reálně mezi lidmi, protože to IMHO většina ani netuší, když na tom nápis HUAWEI je a téměř vždycky se jde po nejnižší ceně...

• gemb replied to this.

jcltm Moj odhad je, ze to budu vyssie tisicky ks...len u nas nam ich doziva ale tisicka. Na 100% pouzivane len u lokalnych ISP. Mobilkari toto neriesia...maju najskorej priamu dodavku s huaweiu, tam sa spotrebuvaju urcite stovky ks jak na pase...tak aj cena je pre nich lepsia. Kazdopadne aj huawei to pochopil a jednoducho znizil pocet grey marketu lepsou cenou. Uz aj discomp.cz zacal oficialnu distribuciu huaweiu onu a ceny su lepsie nez na cdr....takze vazne uz nie je dovod na grey market.

📡 Telekomunikace.cz