jcltm Jes..je to proste grey market nic ine. Ale ked mas dobreho distributora tak oficialna cena je len o malo vyssia nez grey market a kvalita je taka, ze uprime z 500ks odisiel 1 a to bol uz z krabice zly. O dlhodobej vydrzi tych zariadeni ani neni treba diskutovat.
Kopia 8010H stoji 11€ s modrym konektorom, 8010H so zelenym konektorom okolo 13,5€. Zdroj to ma casto nejaky refurbished z dacoho (mal som to rozobrate, kludne vnutri stocene kable dokopy a pod)
Oficialny bridge GPON model je Huawei OptiXstar EG8010Hv6-10 - cena cca 22€ a nemusis na tom menit zdroj a nemusim ani riesit problem s modrym konektorom (cize patch kabel) + v niektorych sietach to ani spravcovia nechcu pripajat alebo sa musi dokupit licencia na olt kvoli pouzitiu neoriginalneho zariadenia (a u nas problem na sietach od ZSD) Takze ten shit nema ziadny vyznam kupovat.
Pokial sa jedna o gateway tam je to este horsie kvalitou. Kupovali sme z CDR 8245Q2 co je nejaky klon ineho huawei modelu - odchadzali zdroje, problem xy na wifi a pod...zacal sa davat ofic model 8145v5 alebo 8145x6-10 a je pokoj...ludia spokojny a ja tiez...tam to cenovo je rovnako....ofic model cca o 10€ drahsi a bez problemov.