Jak je to s cenou těch korekcí? To se platí za čas používání, nebo počat bodu?
GNSS na zaměření tras
- Upraveno
Dnes bych šel do toho emlidu v prvním odkaze. Když jsem to v roce 2019 řešil já, tak to bylo v plenkách a neuměli Krovaka a CZEPOS RTK, tak jsem pořídil něco drahého s roverem na windows CE a SurvCE od Carlsonu.
Cena korekcí pro naše používání je úplně zanedbatelná.
A drát se stejně snažíme dávat všude.
dagus
Ahoj, doporučuji Emlid RX, k tom výtyčku. Postprocesing dat jsem totiž zatím nepotřeboval a kompenzaci náklonu není nutná, bouchám body relativně od oka (stačí nám přesnost 10-15 cm). RX je lehoučký, oceníš při delší práci v terénu. Je k tomu fajn placená mobilní aplikace, data v cloudu dostupné i přes webový prohlížeč. Hlavně jako asi jediný GNSS se kamarádi s iOS. Ještě by bylo fajn, kdyby si šlo importovat do aplikace dgn od projektanta a vidět i okolní sítě. Ten formát to asi neumí, ale spustu dalších ano. Doporučuji koupit, lze i přímo na webu výrobce
Bez náklonu nedoporučuji brat.
Protože obecne je práce s gpskou ke vyšší dívčí. Sicey drát nedáváme ale chápu proč ostatní dávají....
- Upraveno
basty já čekal právě v dnešní době blbovzdorný produkt a sw že to napíše signál je super, jdeme měřit a na konci mi to vybleje ten soubor s přesností +-5cm.
Jinak jsem koukal jaké dělají ještě jiné verze a i na tu maličkou a to je taky hezky přenosný. Jinak ta nejlevnější verze za 30tis, dalo by se to na takové domácí měření použít? Kde se dočtu jestli to má tu korekci náklonu? Já to nikde v popiskách neviděl.
Jinak ten drát super, ale furt ho může někdo seknout při prvním výkopu kolem, furt to stojí prachy a né malé. To už tam můžu rovnou dávat i trubičku navíc na drát, abych drát chránil.
- Upraveno
Máme a aktivně používáme Polaris S100, používáme to se SW LocusGIS (v plánu je přechod na GeoGIS ale ještě to nebylo potřeba). Korekční data používáme od ČUZK. Zároveň v hlavních trasách pokládáme vyhledávací drát
Svářečka není blbuvzdorná, OTDR taky ne, vyhledávačka taky ne a GPS už vůbec ne. Chce to přemýšlet, plánovat, nastavit si nějaké standardy pořizování dat aby se ta data pak taky dala použít.
Pokud by jsi chtěl nějaké podrobnosti, klidně PM