L_F Takže obvykle firma podnikající na registraci od RRTV platí za vysílání. Nebo jste slyšel o opaku? Jako, že by ČT navrhla ČRa. Posíláme vám to jako datový tok po optickém kabelu = internet, vysíláte jako datový tok v DVB-T1/2 takže také internet takže nařízení EU a když neplatí IPTV > ISP tak ČT, NOVA, PRIMA atd. Vám ČRa taky platit nebudeme. Je to úplně to samé. M8te dojem, že toto by prošlo? Neprošlo.
Este raz a naposledy - za pripojenie k internetu vam plati koncovy uzivatel. Ked niekto posle koncovemu uzivatelovi data internetom, tak ich prenos mate zaplateny od koncoveho uzivatela. Prenos inej sluzby (napriklad televizie, telefonu, atd) cez internet nie je to iste, co primarna distribucia signalu vysielatela, ani to nie je to iste co retransmisia vo vlastnej alebo spristupnenej sieti. Prenos inych el.kom.sluzieb cez internet ma aj osobitne regulacne pomenovanie resp. skratku - OTT - Over-The-Top. Medzi specifika patri to, ze naklady za prenos plati uzivatel sam (nie su zahrnute v cene sluzby), a zaroven ze poskytovatel takejto sluzby nema kontrolu nad kvalitou sluzby (lebo kvalitu internetu z principu garantovat nemozno).
S uvahami, ze firmy poskytujuce retransmisiu obvykle za prenos platia, tak musia aj vam, nikam nedojdete. Patri medzi zakladne pravidla pravneho poriadku dane ustavou, ze nikoho nemozno nutit k nicomu, co zakon neuklada. To ze je nieco obvykle, nikoho k nicomu nezavazuje. Zavazuje zakon alebo zmluva, nie "obvyklost".
Uprimne, trochu nerozumiem, preco sa zastavujete iba na poziadavke na proviziu z OTT retransmisie, preco nechcete proviziu aj z Netflixu, Youtube, VoIP sluzieb, predplatneho internetovych novin, z nakupov v eshopoch, a z obchodov, ktore vasi klienti dojednaju cez vas internet. Teda pardon, vlastne vas intranet. Podla mojho nazoru, ak si trvate na svojom, dajte zaloby na sud, a sud vam to snad v odovodneni rozsudku vysvetli lepsie ako ja. Ja sa k tomuto dalej nevyjadrujem a prajem vsetko dobre...