- Upraveno
Zdravím,
dost nemile mě překvapila nepříliš velká kvalita GPON od Tmobile, v Praze v paneláku to má horší ping do Prahy a hlavně 5x horší jitter kamkoli než na baráku v Sudetech přes 60Ghz rádio last mile. A bufferbloat C, nakopnutý je upload směr. To je běžné? Nemá někdo zkušenost s kvalitou třeba od PODA v Praze? Vím, že používaj huawei OLT i ONT, jednoho krásnýho dne na něm chci taky pár přípojek udělat a dost mě to teď vyděsilo, jsem zvyklý na standard klasické aktivní optiky, kde jitter je technická nula. Protože od tohodle uteču pokud to prohlásí za vlastnost (pojmy jako jitter, bufferbloat slyšela jejich podpora stejně prvně, ale dobře, zeptal se zkušenějších), mám v Praze apartmá kancl, co slouží i pro LAN party gaming občas a pařani nadávaj, že mají jitter a mikrolagy, no nedivím se, na GPON 1Gbps od Tmobile s tim jejich sagemcomem routerem je pingplotter jak zubatá pila, 60Ghz na pár metrů LHGčkem vs wAP sektoru s tplinkem za 9 kil je proti tomu rovná přímka...
Zjišťuju parametry ostatních přípojek, ale tohle teda byla hodně studená sprcha, mají tahat optiku jak stávající operátor, tak CETIN i do toho domku v Sudetech a pokud by to měl být takovýhle downgrade...