Ahoj, tak pokud se stále rozmýšlím na jaký systém síť předělat tak se pokusím shrnout z pohledu použití hardware:
UBNT nabízí kompaktní řešení sektorových antén různých vyzařovacích úhlů 30,45,60,90°

MT: na trhu jedna kompaktní sektorovka MikroTik mANTBox 90/60°, pak sektory lze udělat pokud chápu dobře z SXTéček s úhlem 90° , jinak ostatní si sestavíš formou komponent (ant RF-elements apod + box + koaxy + routerboard).

Otázka: Jakou rychlost jsem schopen dodat zákazníkovi s technologií MT a nebo technologií UBNT?

Pokud jdeš stavět novou sít tak se na 5Ghz vykašli. Jak UBNT tak Mikrotik.
Stavěj pouze 60 Ghz vysílače. Ideálně třeba já bych šel do Tachyonu

Jakou rychlost jsem schopen dodat zákazníkovi s technologií MT a nebo technologií UBNT?

Nedá se říct, protože nevíme jak máš zarušené prostředí, na jaké vzdálenosti budeš připojovat klienty. Kolik klientů budeš mít na sektor. A jakou šířku kanálu použiješ pro vysílání.... To jsou všechno proměnné které ovlivnují výslednou rychlost

honzam uvažujme nejlepší a nejhorší scénář. já si to pak zprůměruji ok?

50-100MBit.

U jednotky PrismStation uvádějí propustnost až 500 Mb/s....

Ano uvádějí, při maximální šířce pásma a bez rušení a se správnou úrovni signálu. Takže v cz nereálné.

Az na to, ze 80Mhz kanal sa da len na PTP, na PTMP sa da max 40MHz a tam je najvyssi link speed 334Mbit....

profik To Ferrari jezdi 350km/h? 😃 no super, tak to budu moct v Praze jezdit aspon 300km/h ... Teorie a realita je jina 😉

profik tak fajn pokud tím protlačím 300 Mb ke klientovi, za ideálu, beru.

🤣Ani kdybys to tlačil kompresorem ve vakuu. Jsme tady už dost velký, abychom věřili pohádkám.
          Nicméně bez rušení a se 40MHz kanálem lze na sektoru dosáhnout slušných rychlostí.

profik V prvnim prispevku pisete, ze chcete modernizovat sit. Takze nejake zkusenosti byste mel mit, ale vypada to, ze si s nas delate srandu, nebo trolite.
          Ale abych jen nezasiral vlakno, tak pro me je max 50Mb na klienta pri cca 8 klientech na sektor a 20Mhz pasmo.
          Kdyz zapnu 40Mhz, tak neprotlacim vic jak o cca 60% vice. Ono 2 kanaly vedle sebe uz nikde moc ciste nejsou.
          Takze pri 8 klientech a 20 Mhz davam 50Mb. 40Mhz nepouzivam, nema to smysl. Kdyz nekdo chce 100Mb, 200Mb, atd, tak 60Ghz.
          Ale staci, aby si nekdo dal na okno smejd modem od O2 a kuli 20Mb rychlosti tam samorejme nastavi kanaly Ceeeeee (160Mhz) a vykon na max, tak se stane, ze se musi i ta 20Mhz preladit. Kdyz to tomu cloveku reknete, ze je to prasarna a on zavola na O2, tak tam mu reknou, ze podle technika je to v poradku a O2 Guru je pro ne buh . Pak uz jim nic nevymluvite

📡 Telekomunikace.cz