úplně tak to není, obrat bude ve vyšších jednotkách milionů, se ziskem už to tak veselé nebude. Ta úspora je i z důvodu, že majitel stávající budovy (což nejsme my) už dlouhodobě volá po ztišení a ikdyž jsme řešili odhlučnění, moc to nepomáhá. Nyní energie serverovny berou cca 300tis Kč za rok.
Původní dotaz byl co koupit, zda jít do českého MEDVED, nebo se používá něco jiného, například velké bateriové úložiště.
Nikdo z mého okolí to takto nemá, všichni jedou jen UPS, nebo maj obří celofiremní agregát.
Jedna věc je něco tam dát ale důležitější je, že když vypadne napájení, že se na to můžu spolehnout a to i za 10let. Googlil jsem a právě našel hodně málo firem co to dělá s ATS, respektive jen ten MEDVED a když už jsem do ostatních volal, tak mi nabízeli, že umí to ATS vytvořit na zakázku přímo do rozvaděče.
Když jsem byl pár let u ISP, vždy měli obyčejnou centrálu a vyráželi k výpadkům na jednotlivých bodech, kde to podržela UPSka. Takovou máme i nyní ale to musím přijet, dát ji před UPS a ručně nastartovat. Chtěl jsem automatizovat.