ja som toho nazoru, ze vyvoj ide az prilis rychlo do predu... nedavno kazdy zapajal este na 2,4ghz a zrazu kazdy funguje na 5ghz. na uvode sa davali ovislinky, potom doslo na rb alebo ubnt produkty. a to nehovorim o tom, ze na celkom dobrej ceste vidim aj vyvoj "N" rady 5ghz radii a v pripade UBNT aj "airmax".
nedavno si dost vela isp prerabalo klientov z 2,4ghz na 5ghz. o chvilu ich budu prerabat z 5ghz na 5ghz "N" alebo vyjde nieco novsie, lepsie a prejdu nato.
preto sa podla mna neoplati vyhadzovat pri kazdej instalacii priblizne 1000 sk navyse, lebo aj tak to skor ci neskor musi clovek prerobit na nieco novsie. a ked to ratam tak, ze rocne spravim cca 350-400 klientov, tak to je priblizne 350 x 1000 sk = 350 000 sk - za tri roky si kupim dalsi byt :-), alebo viac vrazim do rozvoja siete.
mozno teraz nadavate ze som hovado a ze rusim eter a co ja viem co, ale v mojom okoli je niekolko dalsich isp a kazdy po vacsine pouziva ubnt alebo lacne panelky a k tomu ovis - takze tiez ziadna vyhra. to je moj nazor a mna proste matika nepusti. proste pochopte to, ze to robite pre peniaze a nie pre vlastne dobro. a mne klienti nepreplatia cele naklady spojene s instalaciou. mozno vam stastnejsim hej, ale mne zial bohu nie.
a dalsia vec je tak, ze je to free pasmo... ak to nezarusim ja, zarusi to iny. len za posledny rok tu v mojom okoli pribudli dalsi dvaja isp a vysielace vydiet pomaly na kazdom desiatom dome.