Je otázka kolik toho mají vevnitř, jestli to neni zbytečně velký, ale třeba CETIN to má takle řešený na spoustě míst akorát bez toho plotu. Na některejch místech to mají obložený palubkama a mají na tom i sedlovou střechu a někdy i imitaci oken aby to vypadalo jako domeček.
Vtipné fotografie
Podla mna je to OK....lepšie ako vám má niekto vyvaliť pri cuvani rack a 2 dni vypadok
wwire ale tohle výjimečně nejde na hlavu zařízení, ale spíš toho, kdo to instaloval a taky toho, kdo toho technika ukecal k tak "rychlému nastavení sítě"
V tom je společnost jako taková zase nevinně, tohle je o lidech, co tam dělají a tak o lidech, kteří to chtějí doma mít sakra rychlé ....holt v době 2Gbps připojení domů se není čemu divit
Zrovna minulý týden, jsem byl v jedné domácnosti, kde si platí 1Gbps a nejede jim to víc jak 300mbit /po kabelu chlapík není úplná lama, ale u třetího MikroTika už chtěl mít jistotu, že to Gigabit pojede/
na otázky, proč to potřebují je odpověď, to je jedno, já jsem si koupil gigabit, tak ho tu chci
a je tam nyní RB4011 a už se mi včera chlubil, jak k tomu rovnou dal i AXko co mu zbylo, když to tím Gigabitem nejelo ....a že se to slinkovalo na 2Gbit po návodu z YouTube na MikroTiku
krystofklima
Tak přesně tydle lidi co jedou na největší výkony, rychlosti a podobně sou nejlepší... Sice to nepotřebujou, ale aspoň se mají čim chlubit. Přesně pro ně sou všechny ty reprosoustavy z obchoďáků kde píšou ty tisícový výkony a přitom to má max 100w...
krystofklima
Mám ve skenu z jednoho místa ta zařízení 3, všechno jsou to smartboxy a u 1 mám ověřeno, že je v základním nastavení z krabice. Takže za to může ten, kdo to uvádí na trh.
Samozřejmě pokutu od ČTÚ by měl dostat provozovatel. Ale ten se špatně hledá, pojďme do providerů ....
skrivy
Beru, že na stahování se rychlost hodí, ale ve finále stejně záleží na rychlosti kterou dá server ze kterýho stahuju a kolik dá reálně PC do kterýho stahuju... Nevěřim, že všechny síťovky na trhu dají plně giga... Dokonce ani dome při přesouvání souborů mezi dvěma PC se nedostanu na giga...
- Upraveno
Xbox X a PS5 dá běžně přes 600Mb, občas i podstatně víc. Dost serverů po netu taky pustí blízko ke Gb, hlavně když podporují víc vláken. Steam je problém, tam je nutný výkonný stroj, jelikož se rovnou rozbaluje atd. Ale ano, 500+ se dá dneska krásně využít. Čekat hodinu na to, než se mi sosne aktualizace hry fakt nechci...
Všechny síťovky v dnešních počítačích zvládnou 1Gb úplně s přehledem... výkon stroje samotného ale může být dost limitující.
petrbacina gigove sietovky su v kompoch uz roky, skor vykon HW a optimalizacia SW je problem. Ak ma clovek aktualny PC tak neni problem...ale vela krat u klienta narazim na tento problem, ze na samotnom speedteste ledva natoci 300Mbit a cele sa to seka...hned vieme kde je problem a internet to neni.
- Upraveno
Podle mě to není ani tak kvůli HW jako kvůli zaprasenému OS, obvykle různými zloději osobních dat vydávajícími se za antiviry/cleanery. Gigabit (resp 930 Mbps) totiž na Speedtestu naměřím ve Windows bez problémů i na pravěkém notebooku HP z roku 2006 https://notebook.cz/clanky/predstaveni-notebook/2006/Hewlett-Packard-Compaq-nc6320
Je to 17 let starý kousek a už má gigabit Ethernet. Moc jsme se neposunuli...
- Upraveno
Tak tahle bych si to neudělal ani na zahradě u kurníku. Panebože kde to je?
A najlepsie, ze taketo garazovky dostanu zakazku len kvoli tomu ze podlezu cenu alebo su najlepsi kamarati so starostom
A do pul roku volaji nam ze jim to tam celou dobu blbne a jestli by jsme jim to tam mohli jit dat dokupy, a kdys reknem ze je vsechno spatne a je to tak na prestavbu tak koukaji jak pero z gauce.
Když odhlédnu od samotného provedení (to ani nestojí za to komentovat), ty šedé PVC krky venku jsou peklo a bohužel je tak používá skoro každý, protože tuhle prasárnu vidím dnes a denně. To, že se nejpozději po třech letech rozpadnou na prach a pak to samé pak udělá i plášť kabelu zřejmě nikomu nevadí... Ven patří pouze černé UV odolné krky, rozhodně ne PVC.