Me nedavno rozsekal klient, co se nejprve kroutil, ze ma platit za praci pres osm litru (hrooomada prace v jeho trech baracich) a pritom o prachy fakt, ale vubec, nema nouzy (2x BWM 75x L v garazi, mramorove schody v dome, ...) a pak po tom, co ta cela jeho sit a pripojeni k netu bez problemu 14 dni fungovali (tahat jak vzteklej), tak si zacal stezovat, ze mu to nejede 50-60mbps, ale jen 20mbps. 50-60mbps by mu to melo jet, kdyz mu "certifikovany odbornik na UBNT zarizeni" potvrdil, ze to jeho zarizeni (Rocket+JRC24M) umi. To bylo jeden den v patek. Psal SMS. Pres vikend sem byl mimo signal. V nedeli mi prisla SMS ze mi v 3 v noci volal (deb*l). Volam mu zpet a bez reakce. Rikam fajn, asi to ted nechce resit. V pondeli rano v poste od nej mail, ze byl u nej ten "certifikovany technik" proverit stav veci, proc mu to nemaka. A ze zjistil, ze celou instalaci sem udelal absolutne spatne, zarizeni ze jsou nedostatecna, kabely levne a nekvalitni a konzoli podradne kvality. Ze aktualne uz k nasi siti pripojen neni, ze posila timto vypoved. Ze se prepojil ke konkurenci na AP vedle, kde ma 8mbps za litr mesicne. (u nas mel 20mbps za 500,-). Nasledne mi nadaval do lumpu (slusne receno a tak) ... No, tak sem si dal praci a sepsal mu mail, kde sem mu vypsal jaky je stav veci a ze ty jeho keci naplnuji skutkovou podstatu pomluvy a urazky dle zakona c. 40/2009 Sb. § 184 a dle § 49 odst. 1 zakona o prestupcich. Naces dal snad naporad pokoj.
Po precteni toho prvniho mailu, potkat ho na ulici, tak z nej udelam nejprve fackovaciho panaka a nakonec novou krytinu chodniku. Ha*zl jeden. (hoawk, neni tu vhodny smajl : )