Tak to už je trochu moc, ne? Není to náhodou porušení zákona o ochraně osobních údajů? Předávat data klientů nekomu dalšímu mi nepřijde moc košer..
Chci se zeptat, fakturujete jim náklady? Mě přišla dnes za dva měsíce už třetí žádost, abych něco dodal a samozřejmě písemně (namám datovku). Žebráci to nemůžou poslat naráz, takhle je to co chvilka jim něco sepisovat a posílat. Jen pošta je 29,- + obálka + papír + někdo, kdo to odnese na poštu + samozřejmě práce. Mám sto chutí jim tam přiložit i faktutu minimálně za tu poštu...
Bohužel, můžou. Jednak k bodu smlouva o konektivitu, tak je přímo z ZoEK §80 uvedena, že musí být mezi operátory písemná a ČTU má právo do ni dosti vrtat.
Co se týče smluv s koncáky, tak to vysloveně napsáno není, ale povinnosti pro operátora cca §63 definuje, co musíš splnit ve smluvním vztahu ke koncáku a je na tobě prokázat ČTU, jak jsi tomu dostál, když se bude pídit v rámci svých aktivit. Ale měl by u toho požadavku být, za jakým účelem se po tom pídí (statistika, relevatní trhy, regulace, buzerace za bonz na špatnou smlouvu, ...). Takže jen per huba se to dělá blbě, aby ČTU jsi pak uchlácholil. Sice tak se smluva uzavřít může, ale do měsíce máš dodat zákošovi papíry, které obsahují vše, co požaduje zákon. Obvykle bych čekal, že vrtají do toho, zda máš na svém webu (způpem umožňující dálkový přístup) uvedeny provozní podmínky, "návrhy smluv" s koncáky, cenové plány, specifikace rozhranní sítě, ...
A ještě kdy si člověk prostuduje, co vše s těma daty můžou dělat...