• Wireless
  • Licencova pasma - nove ceny od 5/2012

jeden kanal mas na tx(rx) v dolni pulce, druhej kanal na tx(rx) => potrebujes dva kanaly

Je to někde uvedeno? Nějaké vyjádření od čtu, nebo něco podobného? Prokousal jsem se do 6 stránky tohoto tématu, pak se tam začli probírat zase kraviny. Nikdo tam nenapsal, jestli je to reálně za jeden kanál, nebo ne. Jen samé dohady a "stoprocentní tvrzení".

No, musim priznat ze jsem take zmaten.

Reverznim inzenyrstvym z nasi stavajici licence musim uznat, ze je to vypocteno opravdu jako x2 - parametricky mame vypocteno 3.840,- a platime 7.680,- za 11GHz / 40MHz /10dBm ATPC.

Jak lze zazadat o samostatny lichy frekvencni pridel a k cemu by to bylo v principu dobre nemam tuseni.

Coz ale tim padem znamena, ze lze zadat o asymetricke pridely, coz mi doposud vsichni tvrdili ze nejde.

EDIT: Parametr K7 jak ho uvadi kaja jsem pocital jako 1, takze pokud je v mem pripade 2 tak to vychazi jak rikam, tedy x1 za cely FD spoj

pridel je dale koordinovan podle platneho PVRS viz http://www.radiospektrum.cz/cze/pvrsc.html

staci cist: C Poplatek za využívání jednoho rádiového kmitočtu

jako nelze u parametru K7 slučovat zabranou šíři pásma - jedná se o dva kmitočty

Aha, chápu dobře a je pravda, že vypočítáním podle uvedeného vzorce od Káji, dojdu pouze k polovině konečné ceny ? Michal.

Panove. Pocitejte. Tohle je z realu - nase licence na 11GHz pridelena pred mesicem.

11GHz / 40MHz /10dBm ATPC.

Vypis polozek z licence:

Druh vysílání 40M0D7W

ExploreAir RC111xx 11GHz

Výstupní výkon 10 / ATPC 10 / ATPC

D Podmínky pro využívání přidělených kmitočtů

D.1

V případě výsledku mezinárodní koordinace, který neumožní využívat přidělené rádiové

kmitočty bez omezujících podmínek, správní orgán stanoví dodatečné podmínky jejich

využívání nebo právo jejich využívání odejme. Pokud v této věci nezahájí správní řízení do

90 dnů od doručení tohoto oprávnění, je toto platné bez omezujících podmínek.

E Poplatky

E.1

Za využívání rádiových kmitočtů je držitel oprávnění povinen platit podle § 24 zákona

následující roční poplatek, jehož výše je stanovena nařízením vlády č. 154/2005 Sb.,

o stanovení výše a způsobu výpočtu poplatků za využívání rádiových kmitočtů a čísel, ve

výši, která činí: 7 680,-Kč

Držitel oprávnění je povinen v následujících letech opakovaně uhradit roční poplatek

k 31. lednu každého celistvého roku po dobu platnosti tohoto oprávnění.

Aha, chápu dobře a je pravda, že vypočítáním podle uvedeného vzorce od Káji, dojdu pouze k polovině konečné ceny ? Michal.

ano presne tak, zkuste si to prepocitat podle toho za kolik je dnesni licenci a aplikaci soucasneho vzorce.

Ok, takže výpočet je kompletní a reálný. Díky moc. Ale, podle výpočtu nějak levně potom vychází 38GHz, ne? Protože položka K8 je pro 11GHz 0.8 a pro 38GHz 0.4, což mi nějak přestává vycházet....

no, to je teď, ale raději mě zajímá, co bude ....

Bude to same s jinymi koeficienty, ale ta filozofie ze se VZDYCKY jedna o DUPLEXNI pridel frekvenci je evidentni a nic se na ni menit nebude, to by nemelo naprosto hlavu ani patu...

Proto jsem celkove spis mirne optimisticky, protoze to zlevni ostatni pasma jako jako je 13GHz, 23GHz a 38GHz, na ktere je hromada kvalitniho hw za par kacek ;)

Ano, dnes luxusne levna 11GHz a 32GHz podrazi, ale ne zas tak moc. A pribyde Xpic za 25%, narozdil od dnesniho 100% navrch.

hmm, uz by nekde mohla byt aktualni kalkulacka a jeste jsem nikde nenasel, zda nam sahnou na stavajici pridely resp ceny za tyto pridely ?

Jak jsem dnes volal na čtu, tak mi bylo řečeno, že ceny se týkají všech. Jak těch, kteří už kmitočty využívají, tak Ti, kteří o ně žádají nebo žádali. Prostě Od 1.6.2012 do 31.12.2013 bude nějaká nová cenová strategie dle včerejšího projednání vlády, platné od 1.6.2012. Od 1.1.2014 bude zase jiná strategie dle tohoto nařízení. http://eklep.vlada.cz/eklep/page.jsf?pid=KORN8PPEMV2W

takze jako majitelum freq prijde nejake nove "vyuctovani" ?

pravděpodobně ano ...

pravdepodobne me moc neuspokojuje chtel bych to sliset/cist s nejakou jistotou, protoze treba p. Maly ( rada ctu ) osobne na dotaz zda se bude precenovat i stavajici pridely ... odpovedel, ze to se precenovat nebude.

ale notak, přečetli jste si alespoň ten odkazovaný dokument se vzorečkem? Dole se píše:

Toto nařízení nabývá účinnosti dnem 1. června 2012 s výjimkou bodů 3, 5 a 6, které nabývají účinnosti dnem 1. ledna 2013.

Pořád nic?

asi cumim na neco jineho, ale nevidim to tam ..

jo to jsem procetl uz X krat, ale nevidim tam zda je ten vypocteny poplatek za kmit FD tedy horni+dolni .. nebo je to jen za jeden ? a taky tam nevidim nic o doplaceni uz vydanych opravneni ?

jo to jsem procetl uz X krat, ale nevidim tam zda je ten vypocteny poplatek za kmit FD tedy horni+dolni .. nebo je to jen za jeden ? a taky tam nevidim nic o doplaceni uz vydanych opravneni ?

Boooze, Marfy.... :)))

- Uplne dole je ta veta o ucinnosti bodu 3,5 a 6 az od 1.1.2013, jak pise Leeonek

- Bod 3 je prave novy vypocet za frekvence, takze nova cisla az od pristiho roku

- Jestli zvysi rocni poplatek pro jiz existujici pridely pred vyprsenim 5lete platnosti nevim, to z toho zjistit nejde a pokud vim tak to momentalne nevi nikdo

- Pridelena frekvence od CTU je DUPLEXNI PAR - najdi si specifikace jednotlivych pasem, jsou urcena pro duplexni provoz bod-bod a jiny druh provozu ti ani CTU neumozni.

- To co placa Insider a dalsi o jednotlivych frekvencich a dvojnasobku za duplex je broskvovina, CTU ti neprideli jednu simplex frekvenci, to neumi a nema vyznam to delat.

- NIKDY nebylo mozne vyzadat, pridelit a platit pouze jednu frekvenci v techto pasmech, o kterych se bavime, vzdycky je to FD frekvencni par, voleny tak, aby odpovidal specifikacim jednotlivych pasem, tedy definovanym rozestupum (pokud jsou) atd.

- Jedine ponekud zavadejici (jak je v CTU dokumentech zvykem) je fakt, ze tento FD frekvencni par oznacuji terminem FREKVENCE, coz je pro ne naprosto bezny terminus technikus, ale pro ostatni to ma vyznamu vic.

- V zadosti se krome beznych veci uvadi souradnice bodu A, bodu B, typ zarizeni, vykon zarizeni a pozadovana sirka pasma. JEDNA SIRKA PASMA. Zadne 20 tam a 40 sem, jenom jedna jedina. To znamena, ze si nemuzes vybirat a dostanes natvrdo vybrany PAR FREKVENCI Z BODU A DO BODU B se stejnou sirkou pasma.

Ufff, je jeste nejaky zpusob jak to vic zduraznit a usel mi?

Dal jsem sem opis nasi licence, jsou tam vsechny parametry i cena, tak nebud linej a spocitej si to jestli to vyjde 1x nebo 2x.

A nebo zaskoc na Alcoma kalkulacku, maji to fakt dobre udelane. V popisu tam jasne pisou DUPLEXNI KANAL.

jardo kliid :) chapu, kalkulacku znam vic nez si muzes myslet .. v prve rade me slo o to zda nam stavajici freq zdrazi .. tot vse, spocitat si nove umim, nejsem zas takovy trotl dokument jsem cetl vicekrat a pocital kde co .. takze predstavu mam, zustava tedy jen otazkou co bude se stavajicim pridelem .. coz tedy nikdo nevi, tak nezbyva nez cekat :)

📡 Telekomunikace.cz