Vsak mi to prislo divny ze bys tuhle kalkulacku zrovna ty neznal
Jak to budou aplikovat pro stavajici pridely jsem dnes sondoval ale fakt to nikdo nevi.
Vsak mi to prislo divny ze bys tuhle kalkulacku zrovna ty neznal
Jak to budou aplikovat pro stavajici pridely jsem dnes sondoval ale fakt to nikdo nevi.
jo to jsem procetl uz X krat, ale nevidim tam zda je ten vypocteny poplatek za kmit FD tedy horni+dolni .. nebo je to jen za jeden ? a taky tam nevidim nic o doplaceni uz vydanych opravneni ?
Boooze, Marfy.... :)))
- Uplne dole je ta veta o ucinnosti bodu 3,5 a 6 az od 1.1.2013, jak pise Leeonek
- Bod 3 je prave novy vypocet za frekvence, takze nova cisla az od pristiho roku
- Jestli zvysi rocni poplatek pro jiz existujici pridely pred vyprsenim 5lete platnosti nevim, to z toho zjistit nejde a pokud vim tak to momentalne nevi nikdo
- Pridelena frekvence od CTU je DUPLEXNI PAR - najdi si specifikace jednotlivych pasem, jsou urcena pro duplexni provoz bod-bod a jiny druh provozu ti ani CTU neumozni.
- To co placa Insider a dalsi o jednotlivych frekvencich a dvojnasobku za duplex je broskvovina, CTU ti neprideli jednu simplex frekvenci, to neumi a nema vyznam to delat.
- NIKDY nebylo mozne vyzadat, pridelit a platit pouze jednu frekvenci v techto pasmech, o kterych se bavime, vzdycky je to FD frekvencni par, voleny tak, aby odpovidal specifikacim jednotlivych pasem, tedy definovanym rozestupum (pokud jsou) atd.
- Jedine ponekud zavadejici (jak je v CTU dokumentech zvykem) je fakt, ze tento FD frekvencni par oznacuji terminem FREKVENCE, coz je pro ne naprosto bezny terminus technikus, ale pro ostatni to ma vyznamu vic.
- V zadosti se krome beznych veci uvadi souradnice bodu A, bodu B, typ zarizeni, vykon zarizeni a pozadovana sirka pasma. JEDNA SIRKA PASMA. Zadne 20 tam a 40 sem, jenom jedna jedina. To znamena, ze si nemuzes vybirat a dostanes natvrdo vybrany PAR FREKVENCI Z BODU A DO BODU B se stejnou sirkou pasma.
Ufff, je jeste nejaky zpusob jak to vic zduraznit a usel mi?
Dal jsem sem opis nasi licence, jsou tam vsechny parametry i cena, tak nebud linej a spocitej si to jestli to vyjde 1x nebo 2x.
A nebo zaskoc na Alcoma kalkulacku, maji to fakt dobre udelane. V popisu tam jasne pisou DUPLEXNI KANAL.
tak znovu - samozrejmne ze ma insider pravdu
takze znovu:
pridel je dale koordinovan podle platneho PVRS viz http://www.radiospektrum.cz/cze/pvrsc.html
staci cist: C Poplatek za využívání jednoho rádiového kmitočtu
pokud budu zadat o 425Mhz zaplatim za jednu frekvenci protoze je tam provoz TDD,
pokud zadam o 11Ghz tak zaplatim podle vzorce za kmitocet, ale podle PVRS zaplatim za kmitocty dva protoze PVRS narizuje duplexni provoz. Vzorec je obecny pro vsechny kmitocty, takze to co pises je nesmysl
tak znovu - samozrejmne ze ma insider pravdu
takze znovu:
pridel je dale koordinovan podle platneho PVRS viz
tak znovu a naposled nekteri si musi preslapnout:
priklad 11Ghz,10dBm,ATPC,40Mhz,BEZ XPIC
1) to co plati dnes
dle http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/sbir ... 059-05.pdf
C=S3xK7xK8xK9xK10
S3=15000Kč;K7=1;K8=0,8;K9=0,4;K10=0,8
C=15000*1*0,8*0,4*0,8=3840Kč za kanál ale kanály potřebuji dva
C=3840*2=7680Kč
mam stejny vysledek jako kalkulacka http://www.alcoma.cz/cz/sekce/mikrovlnn ... y+na+unik/
2) od 1.1.2013
dle http://eklep.vlada.cz/eklep/getAttachme ... ybazt3.doc
C=S3xK7xK8xK9xK10*K15
S3=10000Kč;K7=6;K8=0,8;K9=0,4;K10=0,8
C=10000*6*0,8*0,4*0,8=15360Kč za kanál ale kanály potřebuji dva
C=15360*2=30720Kč
3)od 1.1.2014
dle http://eklep.vlada.cz/eklep/getAttachme ... ybazt3.doc
C=S3xK7xK8xK9xK10*K15
S3=10000Kč;K7=5;K8=0,8;K9=0,4;K10=0,8
C=10000*5*0,8*0,4*0,8=12800Kč za kanál ale kanály potřebuji dva
C=12800*2=25600Kč
tak co mam to spravne?
Jestli to mas spravne netusim - mas tam (stavajici stav) K7=1 a kaja ho uvadi v tom vzorci jako K7=2 (pro sirku kanalu > 30MHz)
Jestli to mas spravne netusim - mas tam (stavajici stav) K7=1 a kaja ho uvadi v tom vzorci jako K7=2 (pro sirku kanalu > 30MHz)
sirka kanalu je 40mhz na 11ghz tam zadna jina neni - tak se podivej do svoji licence kolik platis a prepocti si to.
Panove. Pocitejte. Tohle je z realu - nase licence na 11GHz pridelena pred mesicem.11GHz / 40MHz /10dBm ATPC.
Vypis polozek z licence:
Druh vysílání 40M0D7W
ExploreAir RC111xx 11GHz
Výstupní výkon 10 / ATPC 10 / ATPC
D Podmínky pro využívání přidělených kmitočtů
D.1
V případě výsledku mezinárodní koordinace, který neumožní využívat přidělené rádiové
kmitočty bez omezujících podmínek, správní orgán stanoví dodatečné podmínky jejich
využívání nebo právo jejich využívání odejme. Pokud v této věci nezahájí správní řízení do
90 dnů od doručení tohoto oprávnění, je toto platné bez omezujících podmínek.
E Poplatky
E.1
Za využívání rádiových kmitočtů je držitel oprávnění povinen platit podle § 24 zákona
následující roční poplatek, jehož výše je stanovena nařízením vlády č. 154/2005 Sb.,
o stanovení výše a způsobu výpočtu poplatků za využívání rádiových kmitočtů a čísel, ve
výši, která činí: 7 680,-Kč
Držitel oprávnění je povinen v následujících letech opakovaně uhradit roční poplatek
k 31. lednu každého celistvého roku po dobu platnosti tohoto oprávnění.
no takze to mam spravne dosel jsem ke stejnemu jako CTU, tak kdo je pitomec?
Nemusim se divat do licence. Koeficient K7 je mi stale trochu zahadou, ale po vycerpavajicm (pro mne predevsim) hovoru s CTU mam toto:
- ano, frekvence se prideluji jednotlive
- ano, pro duplexni spoj je potreba 2 frekvence a tedy 2 poplatky
- ano, teoreticky CTU muze pridelit jen jednu frekvenci, ale v praxi te s tim vyrazi
- ano, teoreticky muze CTU pridelit pro duplex dva rozdilne siroke kanaly, ale v praxi te s tim opet vyrazi
Ten posledni bod je nejzajimavejsi, jelikoz je vyargumentovan hospodarnym vyuzitim spektra. Ja mam za to ze pridelovat polovicni kanaly tam kde to dostacuje je efektivnejsi, ale chapu ze to ten jejich software nezere a vubec, je to prace...
Z toho plyne v praxi to, ze K7 je v mem uvedenem prikladu =1 a tedy furt nevim z ceho to pocitaji a kde vzal kaja ten jeho vzorec.
Nove kalkulace budou o neco pruhlednejsi, alespon ze tak.
Timto se omlouvam vsem, ktere jsem mystifikoval.
Priste misto dvou stranek kecu radsi rovnou zavolam na patricna mista...
K7 http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/sbir ... 059-05.pdf - strana 3571 - u 11Ghz je 1 kvuli sirce kanalu 40Mhz, ale u 13Ghz je min sirka 3.5Mhz takze pro 28Mhz kanal to je K7=8 proto dnes stoji 13Ghz pres 100K
chapes?
Z nově vydaných podmínek mi vychází jediné, zabili 11 GHz pásmo a prakticky krouhli možnost malým subjektům dosáhnout na licencovaný spoj. Většina pásem se zdražila, ty vyšší maličko zlevnily. Každopádně spoj za 640 kč/měs. už po této změně nikdo z nás nepořídí.
Chápete někdo, proč do konce roku 2013 je jiný koeficient než u roku 2014? To je něco jako povodňová daň, nebo jaký to má smysl?
Přikládám tabulku s cenami.
10 dBm ročně a měsíčně
11 GHz 30720 2560
13 GHz 30720 2560
15 GHz 30720 2560
18 GHz 23040 1920
23 GHz 23040 1920
26 GHz 19200 1600
32 GHz 19200 1600
38 GHz 15360 1280
20 dBm ročně a měsíčně
11 GHz 46080 3840
13 GHz 46080 3840
15 GHz 46080 3840
18 GHz 34560 2880
23 GHz 34560 2880
26 GHz 28800 2400
32 GHz 28800 2400
38 GHz 23040 1920
a co tabulka pro 0 db ?
To je prechodne obdobi, aby tato zmena nemela primy dopad na jiz schvaleny statni rozpocet v prijmove kapitole.
A ano, je to v zasade narovnani nestandardniho postaveni 11 (a 32) GHz pasma oproti ostatnim, s preferenci vyssich kmitoctu.
A diky nove metodice zacnou byt i o neco malo zajimavejsi pasma s 56MHz kanalovanim a zacne se mnozit uzsi kanal + Xpic.
Na druhou stranu je v tehle "profi" pasmech obrovske mnozstvi relativne levne dostupneho hw, a to vcetne tech Xpic reseni.
To mi z toho vychazi...
a co tabulka pro 0 db ?
19.200 mi vychazi ta prvni o kterou ti asi jde...
To je prechodne obdobi, aby tato zmena nemela primy dopad na jiz schvaleny statni rozpocet v prijmove kapitole.A ano, je to v zasade narovnani nestandardniho postaveni 11 (a 32) GHz pasma oproti ostatnim, s preferenci vyssich kmitoctu.
A diky nove metodice zacnou byt i o neco malo zajimavejsi pasma s 56MHz kanalovanim a zacne se mnozit uzsi kanal + Xpic.
Na druhou stranu je v tehle "profi" pasmech obrovske mnozstvi relativne levne dostupneho hw, a to vcetne tech Xpic reseni.
To mi z toho vychazi...
Mne z toho vychazi, ze to trochu prepalili a snazi se hojit opet na tech "nespravnych". Kazdopadne je mi naprosto jasne, ze tady nejde o to co dostane obcan, ale co dostane vlada do "statniho rozpoctu". Ve chvili, kdy bude 10 GHz pasmo mrtvy to bude opravdu moct rada z nas zabalit (hlavne co se tyka prdelakovu, vesnicek apod., kde jsou 17 a 24 GHz nerealizovatelny).
Kazdopadne se moc tesim, az nejaka firma, co ma vice spoju (napr. v pasmu 11 GHz) se bude nejak dozadovat od statu odskodneni. Zmenit podminky takhle narychlo je opravdu velky fail a pro firmy, co planuji svoje vydaje dopredu, to muze byt velky problem.
Jinak ohledne vypadku prijmu, pochybuju ze nastane. Vetsina licenci bude rozdana prave v pasmech 11 a 32 GHz, takze do statniho rozpoctu naopak penize pritecou (i kdyz kvuli xpicu muzou zace nejake odtect..)
To je prechodne obdobi, aby tato zmena nemela primy dopad na jiz schvaleny statni rozpocet v prijmove kapitole.A ano, je to v zasade narovnani nestandardniho postaveni 11 (a 32) GHz pasma oproti ostatnim, s preferenci vyssich kmitoctu.
To mi z toho vychazi...
Mne z toho vychazi, ze to trochu prepalili a snazi se hojit opet na tech "nespravnych". Kazdopadne je mi naprosto jasne, ze tady nejde o to co dostane obcan, ale co dostane vlada do "statniho rozpoctu". Ve chvili, kdy bude 10 GHz pasmo mrtvy to bude opravdu moct rada z nas zabalit (hlavne co se tyka prdelakovu, vesnicek apod., kde jsou 17 a 24 GHz nerealizovatelny).
Kazdopadne se moc tesim, az nejaka firma, co ma vice spoju (napr. v pasmu 11 GHz) se bude nejak dozadovat od statu odskodneni. Zmenit podminky takhle narychlo je opravdu velky fail a pro firmy, co planuji svoje vydaje dopredu, to muze byt velky problem.
Jinak ohledne vypadku prijmu, pochybuju ze nastane. Vetsina licenci bude rozdana prave v pasmech 11 a 32 GHz, takze do statniho rozpoctu naopak penize pritecou (i kdyz kvuli xpicu muzou zace nejake odtect..)
budte velmi radi ze je to tak levne - na slovensku, polsku stoji 11ghz pres 150k za rok!!
odskodneni se vetsi dozadovat asi nebudou - velci operatori totiz usetri - spoju v 11ghz je ve srovnani s 18ghz cca polovina, ve srovnani s 38ghz cca tretina - staci si spocitat, co licence mimo 11/32ghz staly predtim a pak je jasne kdo ma problem
licence v pasmu 11/32Ghz tvori celkove 1/10 ze vsech rozdanych licenci takze s formulovanim vetsiny bych byl opatrnej :-)
a tady to mate pekne v tabulce:
18ka je tak nyni zajimavejsi nez 11ka.
Za mensi penize nez 40MHz kanal v 11GHz lze mit v 18GHz 55MHz kanal.
K.
Takze se to na NYNI pridelene kmitocty nevztahuje? Tzn. i kdyz si pristi tyden zazadam o novy, tak porad budu platit stejne?
toto zatim bohuzel neni jasne jestli na stavajici licence se narizeni vlady bude nebo nebude vztahovat - chce to vyjadreni od CTU a MPO.
toto zatim bohuzel neni jasne jestli na stavajici licence se narizeni vlady bude nebo nebude vztahovat - chce to vyjadreni od CTU a MPO.
na CTU zatím nic neví, prej se máme informovat na MPO
na CTU zatím nic neví, prej se máme informovat na MPO
Naprosta klasika.. Vedej kulovy, porad az do chvile kdy poslou pokutu.. Zname..