jižní morava/brno je ok, vč. 60ghz

Praha. Kabel (optika a koax) ok.

midnight_man tak sneh tomu nevadi, resp minimalne. Voda teda dazd je ovela horsia. U nas tiez dost slusne snezilo a nic sa neudialo.

svestka nejdelší spoj na 14km, má svojí vlastní zálohu na 5 GHz.
Včerejší sněžení ( a to platila nejvyšší vystraha pro tuto lokalitu ) přežila bez přepnutí

VrbCZ najskorej wave lr

jen XR na tyto vzdalenosti s vlastnim tuningem 😉

orel005

Potreval bych na jedno misto 12km, da i v originale?
    Co v destich?

jenda_master to je otázka, pokud máš déšť na plné trase tak padne i 1,5km 60G i 80G... jediná jistota za deště je optika

o 20 dní později

davidp
      Ráno jsem musel ometat jedno Siklu, protože jak bylo v noci kolem nuly a silný vítr, tak se to blbě nalepilo... teď je taky kolem nuly a hodně napadlého mokrého sněhu, ale problémy už nejsou, předpokládám, že to již otálo (spadlo z atnény)...

co jsme nestihli přes den, opadává samo, už jen prší. 1x siklu natočené blbým směrem, nějaké 60g MK bez radomu. Kupodivu UBNT bez radomu drží všechny

Bojoval jsem v obýváku u okna, nakonec to vyřešil déšť.
      Na jedné lokaci mi vlivem námrazy lehla 17 GHz. Naštěstí jen na pár minut, pak to odtálo.

U nas snezi riadne, na nase pomery a lokalitu dost nevidane, nechysta sa koniec snezenia. Vacsina nezakrytovanych 60tok ide postupne dole. Aj nejake AF24 mame dole, nejaka potrhana elektrika a tak...
      EDIT: a aby to nestacilo uz zacala na niektorych elektrikach padat elektrika. Asi to bude dlha noc, kedze az zajtra ma byt +7 stupnov a neni v nikoho silach nahodit na X miest elektrocentraly ktore ani nemame 🤣

gemb Mě pád té 17 GHz také překvapil. Je tam možná 8 let, původně Alcoma, nyní RAY3, padla na hubu poprvé. Rezervu má 40 dB.

• gemb replied to this.

📡 Telekomunikace.cz