Jenom nápad, co takhle ten odporový drát natáhnout uvnitř radomu po obvodu paraboly? Tam by to neměnilo vyzařovací charakteristiku a zároven by to mohlo plnit účel. Ideálně aby se to dotýkalo radomu a zároven ho to vyhřívalo
Mordor
psichac no odozva je taka nijaka ako na 5ke a samozrejme ta zaloha vacsinou ide nad svoje moznosti kapacite...je vhodne to systemovo agregovat a znizt rychlost na pripojkach aby to nebolo take pretazene inak ides na 100ms....ja to berem tak, ze ked mi to na gigovom spoji prenesie 150mbit je to uspech a zaroven je to lepsie ako uplna tma u klienta. Inak prepinanie tej zalohy je zatial bezproblemove, tam vypadne par paketov a ide to....
Tady to je vidět:
http://www.gsmweb.cz/foto.php?op=paegas&cid=23618&okres=PT
pintero Jasně, že to celkem logicky zvenku. Dovnitř to nikdo dávat nebude, to by změnilo parametry antény. Potřebný výkon asi bude dost pokus/omyl, úplně něco jiného bude sajt ve městě 200 m n.m. a něco jiného příhrada někde na vrcholu tisícimetrové hory. Spínání bych si tipnul bude řešené termostatem.
- Upraveno
jcltm úplně něco jiného bude sajt ve městě 200 m n.m. a něco jiného příhrada někde na vrcholu tisícimetrové hory.
ano.. pre korektnost dodam, ze moja vyssie popisovana situacia sa tykala sajtu na najvyssom bode v okrese, viac ako 1500mnm, a tam ked snezi, tak tam aj celkom slusne fuka, takze akekolvek teplo je ihned prec.
Mam ozkousene do 17ghz reseni s 60w zarovkou, kde zadny pokles signalu nepozoruju. Ma to jiste vady a) antena sviti, kdyz nahrivate. Lidi jsou vsimavi ... b) kdyz zarovka praskne a vy nehlidate proud, tak nic nerozmrazite
jcltm Topny kabel nedas dovnitr blizko radomu .... Zarovka jde treba u alcomy krasne dat mezi radom a ozarovac. Ten efekt je uplne jiny nez nahrivani okraje zvenku.
Nestaci ten vyhrevny kabel dat zozadu anteny a okolo limca? samotny radom logicky bez...ale ked sa nebude chytat sneh uz od vrchu, tam sa roztopi mohlo by to pomoct v tom zmysle, ze voda z vrchu pojde po radome dole a taktiez dalsi sneh sa nebude chytat...ci zla uvaha?
Outsider vymyslel natření radomu silikonovou vazelínou a docela to funguje. Stojí to zlomek ceny WX2100.
losexitos Máš nějaké fotky z realizace? Zní to zajímavě ale:
1) 60W stačí? Když už tak pro jistotu bych tam dal třeba 100w nebo víc jestli se dá dnes ještě koupit?
2) To máš do paraboly přivedenou cyky s 230V? Jak jsi ten kabel přivedl k ozařovači/žárovce aby to neovlivnovalo vyzařovací charakteristiku?
3) svícení antény by se dalo zabránit nástřikem radomu do černé barvy. Klidně zevnitř...
Neruši ta ziarovka dnu vyzarovak radia?! Však ma kovovy spodok....atd. Podla mna to musi kazit radiovy "vyzarovak". Inak by som AC do anteny netahal...ked tak DC.....
dalsia vec je regulacia a logika. Kto a na zaklade coho usudi či sa ma vyhrev zapnut alebo nie? Pretoze nechat to bezat dlho je pri dnesnych cenach energii pomerne vazne.