my napsali ze partner sledovanitv mel rozsahly vypadek jak napsali na FB a ze se omlouvaji a davaji mesic filmboxu zdarma a je to

o 12 dní později

Aj vy riesite problem s archivom?

• jopo replied to this.

Je to nekde oficialne napsany ve smlouve?

midnight_man a prestal ti ist archiv na Start+ uplne? ci len ked nemas aktivnu sluzbu 7 dnovy archiv?

o 9 dní později

Nepodřadily Vám prosím všechny kanály v kvalitě směrem dole, tj. že se obraz rozostřil? Na pár sekund je ostrý, pak sek a přepne se na horší kvalitu. Dělá to na více kanálech. Nějaké vytížení na straně sledovanitv a tím automatické podřazení?

EDIT o 10 min. později: už je to OK.

pepulis včera a dnes jim to nějak zablblo. Slodovali jsme to u vice lidi. Hlasili kratke zaseky a zmenu kvality nahoru/dolu.

o 10 dní později

Ahoj, můžete se podělit s provozními informacemi k CDN serveru SledovaniTV?

Zajímalo by mě:

• Co Vás vedlo k instalaci CDN
      • Vaše RAM v CDN
      • Počet Vašich uživatelů
      • Reálná úspora dat (graf?)
      • Došlo ke zlepšení "služby" (krom možné úspory datového toku)?

Mám volný server, pro který hledám využití (192 GB RAM) a uvažuji zda na něj nasadit CDN nebo jej strčit do skříně.
      Díky za Vaše názory a zkušenosti.

vyplatí se až od několika set lidí nahoru a/nebo pokud potřebuješ šetřit hlavní linku ven

svestka Díky za info. Ani jedno v podstatě nepotřebuji řešit, chtěl jsem "nějak" využít HW, který není vytížený.
          Jinak jsem sledoval datový tok z IP SledovaniTv a je to ve špičce průměrně kolem cca 100Mbps.

Dnes jsem byl donucen prejit z ott 4net na sledovani. A ta kvalita obrazu je fakt brutal. 🤮🤮🤮
          Hlavne u placenych kanalu.

basty
            4net ott podstatne lepsi obraz. Ale o to vic nachylne na net. 10Mbit na stream.
            Koukam ze sledovani taha max 3Mbit spis 1,5Mbit v hodinovem grafu.

skdata Tipuji, že máš nastavenou nejnižší, tedy Základní kvalitu...

foxmen01

Původní důvod k instalaci CDN bylo ušetření konektivity. To se ukázalo jako vcelku k ničemu, protože je tam spousta kanálů a pokud nemáš fakt hodně uživatelů, tak je rozdíl docela minimální.
              Druhým důvodem bylo obejití NAT. Což je přeci jenom lepší důvod ...

A to si ještě nejsem jistý, zda timeshift nejde přímo od nich mimo CDN.

Jenže někdy předloni přišla aktualizace, která způsobila, že se to používat nedá. Koukáš na nějaký kanál a každých pár minut se to na chvilku sekne. Nikdo na žádný problém nepřišel ... jen se to takto divně chová. Žádná velká souvislost s celkovým provozem, ani s kanálem. Některé to sice dělaly více, některé méně, ale týkalo se to všech (alespoň neplacených, jiné jsem nezkoušel). Vyřešilo se to vypnutím té CDN.

ludvik tohle je divné, máme reflektor dlouho a sekání každých pár minut nepozorujeme.

Taky máme CDN už rok a půl a žádné sekání. Počet zákazníků necelých 200, ale server jsme raděj naddimenzovali - vzali jsme ten, co byl doporučen až od 500 zákazníků.
                Jinak dlouhodobá úspora v objemu přenesených dat se pohybuje mezi 20-25%. A hlavně zákazníci jdou na lokální IP, a ven do SledovanITV jde jen ten CDN server, což se mi líbí.

hlavně pokud nemáte CDNku tak nemůžete provozovat ten nejkvalitnější stream, který je dobrý zapínat na kabelových rozvodech a podobně...

Tak na jakem železe to teda bezi?

sherlock Díky za odkaz, toto mám samozřejmě prostudované, ale nejsou tam reálné zkušenosti provozovatelů. Jsou tam pouze grafy o úspoře konektivity vs. počet uživatelů bez uvedení použitého HW.

ludvik "roztočené kolečko" na cca 0,5s mám bohužel taky, zatím jsem spojitost s nastavením nenašel (Box AndroidTV)

Měl jsem za to, že i timeshift jde přes CDN.

Nevíte co je důvod, proč CDN ukládá jen do RAM a ne na disk? Kvůli rychlosti zápisu a čtení to asi nebude.

📡 Telekomunikace.cz