Sledovanitv.cz, diskuze
cmgn no... bylo tu uz kecu jak maji vsichni vsechny zalohovane min 2 trasama... atd atd... a co si tak pamatuju tak nikdy to nebylo tak ma byt... Ale to sem nepatri...
U iptv tech navaznosti a systemu co musi mezi sebou komunikovat je mrak... Pocitam ze to bylo neco ve smyslu, switch v jedno DC vypadl, ale kvuli chybe se nenastavili zalozni routy... protoze neco... nebo vlivem pretizeni zalozni trasy doslo k vypadku databaze atd....
basty My třeba máme celej core i většinu agregačních lokalit. Ale to je věc druhá. Někdo chce poskytovat super služby a dobře spát, jiný radši hamtaj
To je vedlejší.
Každopádně, netuším, jak je architektura SledovaniTV dělaná, každopádně, jestli je taky SPoF, je to u tak velké služby obrovská chyba.
A to je ono. Platí to pro jakékoli služby. Dají se dělat nějak a výnosy jsou pěkné a nebo to dělat fakt pořádně, pak ovšem to není tak o výdělku, ale o dobrém spaní a pocitu dobře odvedené práce. proto mě vadí, že moje síť je v poho a tu výpadek DNS GOOGLE, tu výpadek SledováníTV...... To se mohu snažit a cpát do toho technologie jako cvok a je to málo platné, když se zákazníkům objeví na TV "zkontrolujte Internetové připojení, případně kontaktujte dodavatele (ISP)" Bohatství není jen v penězích.
Tak tu máme omluvu od SledováníTV přidání kanálu k základní nabídce Love Nature do konce dubna zdarma. Super.
A co zákazníci co mají předplacené vyšší tarify ?
čekal jsem reakci na kernel panic na ciscu... nikdo nic?
Tak cisco je svaty... Tomu se odpusti vse a dycky...
- Upraveno
pintero Moc se nepředvedli. Omluva a vysvětlení až po dvou dnech, žádný předpřipravený dopis, který by se dal poslat jako vysvětlení zákazníkům, a nějaký jeden nezajímavý kanál jako kompenzace. Na to, že je to druhý průser v krátké době, tak mě to teda moc neuspokojilo.
když si to tak vezmete tak celej ten ansámbl HW sledovanitv je už tak obsáhlej že matematická pravděpodobnost že se něco vytentí už začíná být velká
To že měli další výpadek je blbé, ale pořád je to jedna z nejspolehlivějších IPTV v ČR.
Je pravda, že kompenzace v podobě nesmyslného balíčku asi nemám moc význam. Ale za mě je prostě sledovanitv.cz číslo 1.
okoun U tak obsáhlého celku je porucha něčeho naprosto normální událost asi stejně jako přijetí nového e-mailu. Kvůli tomu tam má být redundance a nemá tam být žádný SPoF, tím tuplem, že je to komerční služba, u které se časté výpadky nepromíjí. Vždy se něco může vysypat na vyšší úrovni, ale to by se určitě nestalo dvakrát během krátké doby. Tím neříkám, že by snad SledováníTV.cz bylo jedinou službou svého druhu, která má/měla nějaké potíže.
Je jasné, že se něco může stát, ale 2x za cca. měsíc v největší špičku je problém. Zákazníci, kteří mají tu službu nově zřízenou, musí z toho mít dost smíšené pocity. Nejvíce mi ale vadí pomalá komunikace v případě problému. Je smutné, že abych si ověřil, že je opravdu nějaký problém, musel jsem jít sem. Čekal bych, že okamžitě přijde nějaký e-mail typu "máme problém" a ne až po hodině. A vyjádření k problému až po dvou dnech není taky žádná rychlost.
- Upraveno
Nám pro jistotu ani žádný mail nepřišel. Čekám, že pošlou aspoň vyjádření, co se vlastně stalo a nic. Už skoro 3 den a ticho po pěšině.
On to nebyl až tak náhodný výpadek. Někdo se v té době hrabal v síťové infrastruktuře na CE Colo. Následný pád databáze byl už jen důsledek. Ale pochybení lidského faktoru se před zákazníky přece musí zatloukat! #insideinfo
Tak aspon uz se to nestane...
Za dnešek už nám volalo 6 lidí že jím prestala fungovat IPTV na STB. Pozorujete někdo něco ?
- Upraveno
orel005 hele, oni občas pouštějí nějaký kontroly, zda sedí počet settopboxů registrovaných na klienta, s tím, co má klient objednáno (jeden čas totiž ta kontrola počtů moc nefungovala). A když je přes limit, odpárujou mu to.
My jsme historicky měli pár kostlivců ve skříni, kdy existoval třeba klient "hospody se sportovním balíčkem", na kterýho bylo nahlášeno asi 10 stb. No, museli jsme to pak rozházet