4net.tv přešlo na novou platformu V4. O2 se na to chystá. Sledovanitv to asi čeká. Za mě je teď napřed 4net.tv

Paráda opět po kolikáté výpadek za poslední cca dva měsíce? Zlaté DVB-T2....

3com Ano, přesně tak. Když chtějí lidi po ISPcích televizi, lze jim nabídnout montáž DVB-T2 příjmu. Nespočet domácností už jsem takhle přehodil na pozemák, a to jak z kabelovek, satelitu, tak i z IPTV. A kolikrát myslíte že mi někdo z nich volal že mu nejde televize? Ani jednou!

Základem je použít kvalitní anténu, v 95 procentech případů není potřeba ani zesilovač. Materiál a případné zesilovače beru od p. Malého z Brna ( antena.cz ), antény zásadně český Vaten. Co jsem koukal okolo, mnoho ISPíků to takto taky nabízí a věřte, ušetří se tím mnoho nervů s IPTV.

V pozemáku jsou všechny hlavní stanice a díky HbbTV je vyřešen u těch nejdůležitějších i archiv. Co si budem, 90 % lidí tohle bohatě stačí. Je to za 0 korun měsíčně a spolehlivost je víc než perfektní. A na to lidi slyší.

IPTV je stejně mrtvá věc, až to konečně parta ČT + Nova + Prima pochopí a zrealizuje společný archiv, nikdo to moc používat nebude. Já nevím jak vy, ale já mám SledováníTv zadax, ale nemám to v telce ani spárovaný. Koukám v podstatě jen na Netflix + TV+ a HBOGO

Basty: patrně 4net.tv čtvrtá verze. Jen u téhle verze vše zahodil a napsaly znovu. Není to aktualizace stávající platformy V3, ale vše je napsaný a postaveny nově. Používám cca rok a spokojenost.

k3dt portál třeba novy a primy je nechutná blitka plná reklam, registrací a poplatků, fuj
          společný portál určitě nebude 🙂
          pokud má něco člověk zdarma a ani to nechtěl, tak proč by to asi využíval 🙂 jen protože to je zdarma?

Admin edit: Porušení pravidel fóra, bod 1.2

cmgn My si prevadzkujeme TV sluzbu viacmenej sami (s kolegami z inej regionalnej ISP firmy), viac ako 10 rokov, a je to strasny vopruz... Clovek sa musi kazdu chvilu trtkat s nejakou zmenou zmluvy, vymyslami vysielatelov, vykazmi, zmenami, rekonfiguraciami... Cela TV platforma nam nepadla ani nepamatam, ale jednotlive streamy su zavisle na vysielateloch a distribucnej trase, a ono je to vlastne jedno kde a preco sa to zdrbe, zakaznik za to vynada nam. Zozerie to cele mrte casu, elektriny, prenosoveho pasma, je s tym daleko viac roboty ako s internetom, a viacmenej to ledva zarobi na naklady. A este aj tak sa s tym tazko konkuruje velkym, lebo oni maju na nakup programov nizsie ceny, vzhladom na objemy.
          Nemam rad ten pocit bezmocnosti pri outsourcovanych rieseniach, ked mozem v pripade poruchy len drzat palce dodavatelovi a cakat kym to opravi, ako tuto vy pri SledovanieTV.... Ale v tomto pripade nie je ziadna vyhra ani robit si to sam, pretoze kvoli tomu aby veci bezali, musi clovek kazdu chvilu nieco riesit/menit/upravovat tak ako si vysielatelia zmyslia. A v podstate zadarmo. A ked si popri tom uvedomujem, ze to vlastne prevadzkujem srackovod ktorym sa tie sracky nalievaju ludom do hlav... No skutocne strasny vopruz. :

Zdar panove, my jsme migrovali k 4netu . Před týdnem. O poslednim vypadku sledovanitv jsem tak nastesti vedel jenom z fora a z emailu :-) . Měsíc technici postupne v klidu objeli kliose, prenastavili STBoxy, seznámili je s pro ně novým prostředím . Ten, kdo nevydrží v domácnosti s druhou polovičkou bez TV si zaplatil u nas i instalaci DVBTečka a mam svaty klid...

Už vám přišlo nějaké oficiální vyjádření k pátečnímu výpadku ? Já jsem nic nezaregistroval, kromě jejich fcb, viz screen:

• cmgn replied to this.

Jak je to cenove, sledovaniTV vs. 4net.tv?

Vyjádření sledovanitv.cz:
            V poslední době nás potrápily výpadky naší služby v míře vyšší, než je u nás obvyklé. V lednu po více než roce stabilního provozu nás postihl 4,5hodinový výpadek, v březnu se jednalo o asi hodinovou nedostupnost služby a minulý pátek v podvečer jste možná zaznamenali krátký asi 30minutový výpadek. Tyto události byly o to nepříjemnější, že proběhly během večerní špičky.
            V lednu za nedostupnost mohla technická závada na webových serverech, která způsobila vyšší zátěž na naše databázové servery. V březnu se pak jednalo o hardwarovou poruchu na našem hlavním routeru, páteční výpadek má kořeny v obou předchozích.
            Abychom posílili stabilitu naší služby a předešli podobným výpadkům, začali jsme 1. dubna 2021 provádět postupný upgrade našich klíčových serverů na nové řešení od firmy Supermicro s procesory AMD. Tím zajistíme dostatečné výkonové rezervy pro běh naší služby bez výpadků.
            První část upgradu v HW vybavení se stihla ještě před Velikonocemi, kdy došlo k výraznému navýšení naší odbavovací kapacity až na hranici 350 Gbit/s. Upgrade proběhl bez jakýchkoliv výpadků a na základě velmi dobrých výsledků bylo přistoupeno k dalšímu kroku, tedy k updatu některých dalších částí naší služby. Plán migrace byl nastaven tak, abychom vše stihli do víkendové špičky, tedy nejpozději během pátku 9. dubna 2021.
            V průběhu týdne migrace postupovala dle plánu, na pátek zbyla její poslední část – update databázových a webových serverů. V 8 ráno jsme s migrací začali odstavením starších webových serverů (⅔ serverů zůstaly aktivní, což je pro běh naší služby mimo špičku obrovská rezerva).
            Bohužel, v průběhu celého dne jsme naráželi na nejrůznější komplikace, které způsobily zpoždění vůči našemu plánu. Většina serverů byla spuštěna v 17:10, nám zbývalo dořešit poslední server. A zde se zrodil zásadní problém, který způsobil zhruba o hodinu později výpadek celé služby. Aneb jak tvrdil americký letecký inženýr Edward A. Murphy: „Může-li se něco pokazit, pak se to určitě pokazí.“ A z více věcí, které se mohou pokazit, se pokazí právě ta, jejíž porucha způsobí nejvíce problémů.
            Na posledním ze serverů běžely finální testy před jeho spuštěním, ty v pořádku skončily v 18:00. Tento čas už je problematický z hlediska vyšší zátěže, proto jsme se rozhodovali, jestli je ještě bezpečné tento server zpátky připojit do clusteru, nebo je bezpečnější v době od 18:00 do 24:00 přečkat bez něj a připojit jej zpět až po půlnoci.
            Zde došlo k lidské chybě, kdy jsme správně neodhadli kombinaci zátěže generované klienty a zátěže, kterou vyvolá připojení posledního serveru zpátky do clusteru. Riskantní krok – tedy zapojení serveru zpět ihned – nevyšel, při připojování tohoto serveru došlo k tomu, že se sečetla krátkodobá vyšší zátěž klientů a vysoká zátěž nového, výrazně rychlejšího serveru na celý databázový cluster, který se v tu chvíli rozpadl..
            Obnovu jsem provedli v maximální možné rychlosti, bohužel v době špičky je nutné při obnově všechny klienty dočasně odpojit, aby bylo sestavení clusteru co nejrychlejší a aby nedošlo k jeho opětovnému přetížení, proto jsme museli úmyslně odstavit naše webové služby po nezbytně nutnou dobu, která nepřesáhla 30 minut. Zbytek večera služba fungovala naprosto v pořádku.
            V průběhu dubna a května proběhne upgrade zbylých ⅔ našich serverů. Věříme, že tentokrát již zcela bez výpadků, a doufáme, že po dokončení celého procesu migrace budete potěšeni zrychlením naší služby.
            V reakci na výpadek jsme upravili nastavení našich vnitřních procesů ohledně migrací a servisních zásahů, dále jsme provedli SW úpravy, které by měly podobné problémy do budoucna eliminovat.
            Za způsobené nepříjemnosti se upřímně omlouváme.

drakk Pěkná kopie mailu. Ale to už víme.

ty voe, to je jak v cernobylu.... soudruzi udelali chybu a dopadlo to tragicky..

zjišťuji teď že pár lidí co mají větší obrazovku tak nadávají když je černobílý film třeba hříšní lidé města pražského tak tam je velmi malá škála barev, tedy jsou tam takové přechodové mapy černá-šedá, párkrát jsem to viděl i u sebe a je to fakt hnusné 🙁
              chtělo by to něco udělat s kvalitou barev v u té černé-šedé.. je tam strašná komprese. lidi mají optiku od nás a nám to také nevadí kdyby tam teklo více Mb...

okoun ale to nemusí být jen černobílé filmy. V podstatě to jde vidět na jakékoliv velmi tmavé (typicky noční) scéně, kde je nějaká velká tmavá plocha s gradientní změnou barvy

📡 Telekomunikace.cz