cmgn to už prezentovali asi 2 krat co si pamatam že to maju spravene v HA ale ocividne nie 🙁

whef Ale má to progres, už to ukazuje Ocekavany cas obnovy sluzby v 19.10 🙂 uvidíme jestli to klapne

nam stale davalo ze problem s pripojenim, na net. To neviem ci mame blbcov, ale 20 ludi nam spravilo reset routra mozem ist obehavat 🙁

Zlaty satelit 😃 Ten ide stale a tie 3 mordory rocne nikto neriesi lebo vie, zej e to pocasim 😃

Kliiiid vasi práci a komunikaci s klienty vám určitě vykompenzuji v podobě kanalu treba T Noe2 na 2 dny free

Už sice běží, ale mám toho plnou prdel... lidi jen nasrani... nevím jak to mají řešené, ale bylo mi řečeno, ze posledně byl problém na ciscu co směřuje streamy mezi serverovnami. Nevím jak to chápat.. jestli někde mají nějakou část technologie a jinde jinou... uprime je mi to asi jedno, ale mají to mít redundantne všude... to jsem teď řekl i obchodakovi... aby mi odešli zákazníci, co nás živí kvůli nefunkční službě, ze které mám hovno, tak to je vrchol...

basty jenže zákazníci odejdou stejně, když bude telka padat, jako padá teď. Jsem nasraný maximálně a tenhle výpadek jen tak nepřejdu, jako ten minulý...

pintero co zmuzes... Ví že migrace je složitá, tv musíš poskytovat jinak je to taky blbý. Když už z toho máme hovno, tak by to aspoň mohlo fungovat.

basty a horší je, že mnohý ISP za aktivní přípojky IPTV platí, resp. snižuje mu to marži na zákazníka. Takže to jde spíše do mínusu.

Existuje nějaká platforma, která se dá použít, ohnout k obrazu svému, naškálovat si na to HW a mít nad tím svoji kontrolu? Přesně tohle mě neskutečně sere - když nad něčím nemám kontrolu a pak tím trpí můj primární business..... Krom okruhů od VF a CETINu máme všechno svoje, vyplácí se to, ale ta televize je furt slabý článek...... 4net tohle nabízel, ne?

cmgn to bych nechtěl řešit ani náhodou...

cmgn : Nabízel, ale nevím jak jsi velký aby se to vyplatilo a nevím, jestli by jsi si pomohl co se stability týče. I O2 letos bude přecházet na nové outsorcované řešení. I když licence atd. si řeší samo, ale mají na to asi odpovídající počet zákazníků a kapitál.

• cmgn replied to this.

whef To neřeším. Pokud někdo poskytne streamy, tak si to rádi postavíme sami. I pro našich pár tisíc domácností se to vyplatí, pokud to bude stabilní. Zákoš ti odejde jen ze 2 důvodů

1) někdo šíleně podstřelí cenu

2) nefunguje ti to

Jiný důvody nejsou a pokud mám mít službu, která má nedokonalosti, kvůli které mi klienti mohou odejít, tak si ji radši postavím sám a budu ji mít celou pod svoji kontrolou. Stejně jako, krom okruhů, všechno. A jelikož nejsme jako každý Franta Vomáčka, který poskytuje internet, děláme hlavně střední a větší firmy, tak jsme zvyklí na trošku jinou úroveň kvality :-)

basty Já nic migrovat nehodlám, pokud to bude padat lidi zmigrují sami. Jen to přestávám nabízet.
                  Mimochodem byl jsem u pár zákazníků a ti měli SledováníTV, ale neplatí za to. Jede to asi přes WebSha**

cmgn : Znám hodně velké ISP, co od vlastního řešení ustupují, outsorcingem u 4net nevím no, můžeš se s nimi skusit domluvit. Ale pokud to má být nějaký robusní řešení, tak to bude stát balík.

• cmgn replied to this.

whef jiné platformy, které se daji ohnout, než 4net asi k licencování nejsou že?

cmgn Bojím se, že pokud ti někdo nabídne streamy, tak to stejně pojede ze stejného datacentra jako "běžný provoz" a když to lehne klientům, tak to lehne i tobě. Jen budeš mít neskutečné množství práce okolo (vlastní HW, SW, ....).

• cmgn replied to this.

sidi kdy naposled lehly streamy jako takové? :-) Pokud mi je někdo dá v TTC i CeColo, jsem v pohodě :-)

📡 Telekomunikace.cz