LHG60 a gigabeam lr je to iste len ku gbe lre nalepili single chain 5ac backup...vnutri je qualcom

ppp76 Ale neni tam videt ozarovac, skoda, pokud to takto sviti jen dopredu, tak zlaty WAP :-)

ladik Na radomu je uprostřed zjevně zrcátko, které dělá odraz z vyzařovací plošky zpět na parabolu. Jinak by tam ta parabola ani nemusela být :-)

To je mi jasne, vsak jsem to tak i psal, ale ta ploska nikde neni videt, asi to rozdelam sam.
    Hlavne je tam uplne nahouby to dotahovani toho drzaku., pres pruchodku, fakt super navrh.

ladik na fcc.io je vnitřek nafoceny celkem detailně

Kolik mate kdo pripojenych max klientu na WAP 60G a 60Gx3?
      V popisu na IPMEDII maji asi chybu:

• u WAP 60G uvadej max 9
      • u WAP 60Gx3 uvadeji max 6
        MikroTik uvadi u obou 8 a 200+m vzdalenost.

A jak ti tedy jede tech 8 lidi na jedno AP prosim?
        Ja mam zatim na 60Gx3 2 lidi a ty jedou asi 8 mesicu naprosto v pohode na max. Tarif 100Mbit+ prenos, spojeno 2,3/2,3Gbit oba a da se rict skoro FD ikdyz je to HD spoj, ale jak se to bude tvarit s 8-mi lidmi jeste netusim, tak bych rad za kazdou zkusenost, o vypadky strach nemam, jen o zatez.

ladik Je důležitý mít na všech klientech stejný fw, nejlíp nám to jede se 4.47.8, do 6.47 jsme měli problémy se stabilitou, jedeme proti plně obsazenému sektoru ve stejné ulici LHG (350m, cube 300m a wapky do 150m). Cube jsem si extra oblíbil. Teď co nejsou ACčka tak doháníme hw tím že některá místa a spoje převádíme na 60g i když to úplně nebylo nutné..

Ano u všech sektorů max 8 kleintů.
            Jakmile tam hodíš víc klientů tak začnou problémy. Disconnecty. A je jedno jaký máš kanál. FW nezáleží

honzam možná je to o tom jak kvalitně jsou na tom ti klienti připojení a na jakou vzdálenost, s odpojováním jsme měli problém jen do doby harmonizace klientů na stejný fw.

jakduch Dekuji, taky to tak mam sjednocene a budu pridavat dalsi klienty.

Tak pak napiš výsledek. Dík

Napisu, ale bude to par tydnu trvat, nebudu to davat ted vsem, navic je vsude hromada snehu a namrazy a fakt na strechy moc lozit nehodlam, pokud to nebude akutka.

Máte informaci, zda některý z výrobců chystá AP pro více než 8 klientů?

Da se predpokladat ze urcite... ale nebude to v cenove hladine mikrotiku ani ubnt...

mirek_k Cambium cnWave. Už se prodává, cena mimo rozsah našich zvyklosti 😉

📡 Telekomunikace.cz