- Upraveno
jcltm Takze ty mas realne zakaznikov ktori intenzivne vyuzivaju stovky Mbitov? Ale prd...rychlost je len cislo a vobec na nej nezalezi pokial prekonas tak 30Mbit...na 30Mbit idu vsetky sluzby na ktore si spomeniem a to, ze budes dlhsie stahovat nieco velke je logicke...na optike detto...na co su tu 500 ci 1000Mbps pripojky? na nic...je to len cislo ktore sa niekedy lahsie predava nic ine...predavas nieco co nikto nepotrebuje ale ludia si to kupia lebo to predavate za par korun...aj ja by som si kupil lambo za cenu fabie...to by bolo super...u nas su uplne ine hrozby nez najake VDSL, u nas sa vo velkom vsade robi GPON a existujeme..vas to este len caka. u nas to telekom robit nebude, uz je to oficialne, do metaliky pojdu peniaze len na beznu udrzbu ale vystavba ziadna - len optika a to ma zmysel. Ale k veci...radsej klientom predame 30 resp 50Mbit co su najpredavanejsie tarify u nas. Snazime sa aby to tolko chodilo naozaj stale (aj ked to neni garant ze) Na takychto rychlostiach klienti nebudu mat velmi dlho ziadny problem...problem maju u firiem kde su celkovo rychlosti stale nizke (pod 20mbit) alebo su papierovo vysoke ale agregacia je tak vysoka ze napr z 30Mbit ides vecer 6 a to uz pocitis na vela sluzbach...ty sa ides realne bit len s cislami nicim inym...u nas ked ludia prechadzaju inam na 95% je to uz len optika co je plne pochopitelne....jednak ich zlomi obchodak a druhak casto cena stylom dumpingu. 60GHz aby konkurovala VDSL tak to asi nie...vzhladom na aktualny stav cipsetov v ptmp ktory sa tu aktualne riesi je to stale scifi nic ine. Jedina vhodna alternativa je optika po stlpoch nic ine ale to je zase ina story