... tak to ste toho este videli malo. Kamarat olovom a UPSkou v priebehu par rokov dvakrat podpalil barak, poziar jak svina, evakuacia okolia, bol s tym v hlavnych vecernych televiznych spravach... V oboch pripadoch islo (ak si spravne pamatam) o ten problem, ze to bola seria viacerych velkych olovenych akumulatorov. Na jednom akumulatore na jednom clanku doslo k vnutornemu skratu, UPSka dobijala na plne napatie, takze prebijala ostatne clanky, asi prdol dalsi, asi este viac prebijala ostatne, a tak sa to nahrievalo az to zacalo horiet, az to potom zastavilo az 5 hasicskych aut...
A mne minule kolegovci hlasili, ze je v serverovni nejaky smrad.. Tak som zbehol pozriet, a to uz UPSka pipala ze ma poruchu na baterkach, a battery pack (8x5Ah) po vybrati nielen smrdel, ale baterky uz boli ciastocne roztopene, navzajom pozliepane, no skratka cele zle.. horiet to nezacalo, ale doslo to do takeho stavu, ktory bol uz za hranicou toho, co by som povazoval za akceptovatelne. A tepelna kapacita olova je tiez celkom velka, ked sa to nahreje, tak to rozhodne nevychladne za par minut.