ahojte moste mi prosim poradi mam ASUS DSL-N16 momentalne teras nastaveni v klasickom routre mode a cez dmz mam nastavenu ip adresu mikrotiku

problem je v tom ked nastavim asus do rezimu bridge a na mikrotiku pripojim cez pppoe client tak mikrotik sa mi sem tam raz za 6 dni ras za 3 dni odpoji a znovu pripoji su to niekedy 1s a niekedy aj 15s ale ked sa pozrem do routra asus tak tam je linka stale pripojene neviem mi niejako pomoct ako tento problem viriesit skusal som to aj podla tohoto navodu: http://comtrend.michnzee.net/#bridge budem vdacni za kazdu pomoc... router som skusal aj vimenit za zyxel visledok ten isti aj som viresetoval router mikrotik aj asus aj zyxel

o 20 dní později

A co log v mikrotiku ?

log v mikrotiku je ze spojenie bolo stratene a znovu pripojene

kdes to cez dmz tieto vipadky niesu vsimol som si aj to ze ked mam mtu a mru nastavene na 1492 tak su tie vipadky ale ked je defaultne: 1480 tak tie vipadky niesu no stale . . . neviem preco sa to tak chova

o měsíc později

Zdravim, podarilo sa tento problem nejako vyriesit?

Za mě velká spokojenost s zte zxhn h168n. Používám na pobočkách u firem a snadno se hodí do bridge a nedělá problémy :)

Za mě velká spokojenost s zte zxhn h168n. Používám na pobočkách u firem a snadno se hodí do bridge a nedělá problémy :)

Diky za info.

o 9 měsíců později

Na O2 mají napsáno, že modem je jen 10/100 :(

Na O2 mají napsáno, že modem je jen 10/100 :(

Tak na EET přípojkách mi 10/100 stačí :-D

Modemy co maj giga porty, a jsou určeny na DSL 250/25 taky nestojí 1k, ale skoro 4 :(

o rok později

Zdravím, máte někdo v dnešní době tip na modem-only zařízení pri 250Mbit dsl? na výstupu stačí 1x GLAN nebo lépe SFP ale to bych asi chtěl moc. Nic víc po tom nechci stejně bude v bridge. Někde jsem četl že existují SFP moduly s integrovaným modemem, prošlo to někomu z vás rukama? Díky

theitman Tohle asi nemá smysl řešit, když je tu terminátor...

jcltm 👍🏻 Diky za pochvalu. 😅

Psal jsem nekam na tenhle dotaz reakci, ale asi to nebylo tohle tema.

SFP modem existuje, ale neni oficialne podporovan na siti CETINu (takze v pripade problemu jste v tom sam a nikdo Vam nepomuze) a - to je hlavni - podporuje max. profil 30a (u nas se pouziva 17a pro rychlost az 100/10 a profil 35b pro rychlost az 250/25). S tim jedinym SFP-DSL modemem tak nemuzete vyuzit rychlost 250/25, neslinkuje se to.
      Terminator je univerzalni, podporovane reseni. Nevyhoda? Clovek se nesmi obracet na O2, TM, VF...

zdeneksvarc změnil název na Tip na stabilni VDSL modem .

zajdee Opravdu slušné čtení.

jcltm Zkusil jsem kontaktovat ÚVT, Metronet a 365internet tak uvidíme. Zatím Díky ! já nmyslel že terminátor ještě nevstoupil do zápujček že se stále testuje 😃

• sidi replied to this.

theitman To tvrdí O2, ostatní operátoři ho nabízí a často i zdarma, v rámci ceny tarifu 🙂

Terminátor vím, že nabízí Eri a 365internet.

Metronet taky, dokonce v ceně bez příplatku.

📡 Telekomunikace.cz