Za mě velká spokojenost s zte zxhn h168n. Používám na pobočkách u firem a snadno se hodí do bridge a nedělá problémy :)
Na O2 mají napsáno, že modem je jen 10/100 :(
Za mě velká spokojenost s zte zxhn h168n. Používám na pobočkách u firem a snadno se hodí do bridge a nedělá problémy :)
Tak na EET přípojkách mi 10/100 stačí :-D
Modemy co maj giga porty, a jsou určeny na DSL 250/25 taky nestojí 1k, ale skoro 4 :(
Zdravím, máte někdo v dnešní době tip na modem-only zařízení pri 250Mbit dsl? na výstupu stačí 1x GLAN nebo lépe SFP ale to bych asi chtěl moc. Nic víc po tom nechci stejně bude v bridge. Někde jsem četl že existují SFP moduly s integrovaným modemem, prošlo to někomu z vás rukama? Díky
theitman Je už docela dlouho. Jen O2 a pár dalších ho zatím nenabízejí. Viz. https://www.root.cz/clanky/terminator-od-cetin-vdsl-bonding-s-rychlosti-az-250-mbit-s/
https://www.root.cz/clanky/vdsl-bonding-prakticke-zkusenosti-s-terminatorem/
Výborné články
jcltm Diky za pochvalu.
Psal jsem nekam na tenhle dotaz reakci, ale asi to nebylo tohle tema.
SFP modem existuje, ale neni oficialne podporovan na siti CETINu (takze v pripade problemu jste v tom sam a nikdo Vam nepomuze) a - to je hlavni - podporuje max. profil 30a (u nas se pouziva 17a pro rychlost az 100/10 a profil 35b pro rychlost az 250/25). S tim jedinym SFP-DSL modemem tak nemuzete vyuzit rychlost 250/25, neslinkuje se to.
Terminator je univerzalni, podporovane reseni. Nevyhoda? Clovek se nesmi obracet na O2, TM, VF...
Terminátor vím, že nabízí Eri a 365internet.
Metronet taky, dokonce v ceně bez příplatku.
Rodí se nám tu zajímavý seznam:
CETIN zrovna pridal na Facebook prispevek, z nej to dulezite (u partneru se implementuje nejen bonding, ale i Terminator, resp. cele nove portfolio tarifu):
Mezi nejnovější způsoby, jak zrychlit vaše připojení na linkách s profilem "až 20 Mb/s" a "až 50 Mb/s" patří bonding. Implementace této novinky už je úspěšně dokončena u 10 z našich partnerů, další tři se přidají na počátku března.
Na zavedení této možnosti pracují usilovně i ti největší: O2, T-Mobile a Vodafone, ale s ohledem na komplexní systémy a velikost jejich portfolia to bude ještě chvíli trvat. Pokud v mapě pokrytí vidíte na své adrese výše uvedené profily, můžete požádat o ověření dostupnosti bondingu svého operátora.
Jak jsem zjišťoval u T-MOBILE, měl by mít Terminátor také v nabídce včetně nových tarifů s bondingem, ale bude to až někdy v létě. Teprve to začínají zavádět.
Z Facebooku Cetinu:
Partneři z řad operátorů, kteří nabízí bonding už nyní:
METRONET
GTT - Tvinet
DIGI
VIRIDIUM
QUADRUPLE
ERI
ELDATA
NORDIC
NEJ.cz
WIA
ÚVT
GIGANETWORK
FIXNET
365i
PlanetA (AIM)
AVONET
Takže kromě největších (O2, TM, VF) a GiTy (ti stejně končí u prehistorického portfolia s "až 40 Mbps" jako nejvyšším tarifem) už to umí všichni. Zajímavostí je Fixnet, pravděpodobně https://www.fixnet.cz/pokryti.html - na Zrychlujemecesko.cz vůbec nejsou uvedeni.
My taky nejsme na zrychlujemecesko.cz uvedeni a vDSL zřídit umíme...
📡 Telekomunikace.cz