nosek_tomas2004 Omezuje to tzv. BRAS, což je po vytočení loginu omezí rychlost na software úrovni. Ne na úrovni synchronizační rychlosti modemu poř. terminátoru.
Obecně o VDSL modemech
- Upraveno
tuner99 Tohle je zvláštní, protože z dat na modemech je vidět, že pokud si na lince co dá 50 mbps koupím 20, profil na VDSL je nastavený na 24 a tak se to i v modemu zobrazuje. Pokud by to byl shaper, tak o tom snad modem neví...
Určitě je možnost že to je shapováno jak profilem linky tak shaperem - u O2 mi linky jely profilovou rychlostí, tj. lehce víc než tarif (na tarifu 20 cca. 22 mbps), u Metronetu je to ale zařízlé přesně na tarif, i když VDSL profil dá o něco víc - vyzkoušeno s technikem při instalaci, kdy jsme na Terminátoru testovali nejvyšší profil co linka dala (byla to první instalace Terminátoru co technik dělal) a přitom na speedtestu bylo stále přesně 50,0/5,0.
Při nákladech ve stotisících které stojí vybudování rDSLAMu by záloha nehrála už takovou roli. Ale o tomhle obvykle rozhodují manažeři a tam se moc logiky hledat nedá...
tak da... proste predsunuty dslamy nejsou takovym trhakem, tak uz s upskou nevychazi cisla vubec...
Třeba tenhle rDSLAM se musel vyplatit - v 3km okolí není nic než pole a les.
to akoze fakt do takej prdele stavaju u vas vdsl? V tomto pripade chapem, ze by to nebolo s backupom...u nas su stale pomerne velke dediny 500-1000 obyvatelov uplne bez dsl.
- Upraveno
nedaleko obec 25 cisel popisnych... a je to tam taky frknuté. 1km od teto mini obce je dalsi, asi 30 baraku a diky tomu ze je to uz vic jak 1km to tam pojede max 50M, zasrana ironie Ne ze bych jim nepral aby meli i horni dolni rychlej net, ale jsou tu stale obce minimalne 3x vetsi a stezi 4Mbit ADSL je smutna realita... jinak se nam tu prehnala bourka a svete dif se, nepadlo to... vyjimecne.
pcwifi U nás VDSL šlo během bouřky skoro na hodinu k zemi . Mimo to i na chvíli elektrika
nosek_tomas2004 hezký... Pak že počasí nemá vliv... Klasická reklamstina.
"Spolehlivost a stabilita
Změny počasí už vám plány online nenaruší. Náš Stabilní rychlý internet nerozhází ani silný vítr."
Ted jak jim to omlatit o hlavu...
- Upraveno
pcwifi Nezmiňuje se zákon někde o klamavé reklamě? Tohle totiž není nic jiného.
EDIT: https://www.coi.cz/faq/d-kdy-je-reklama-klamava/
Jde o to jestli si čoika na Kellnera troufne...
- Upraveno
Tak to netrvalo tak dlouho, u mě zase down. Tohle už je trošku moc...
EDIT1: Tak už blikla i elektrika, desktopy spadly, router se udržel ale Terminátor ne.
EDIT2: Down celkem 14 minut.
- Upraveno
se obavam, ze s Cetinem se nic moc neporesi... vyfakuje te na kontakt s tvym operatorem s kterym mas nasmlouvanou sluzbu a ten bude mit ve sml. / vseob. podminkach nejaky zvratky o dostupnosti sluzby... urcite to nebude 100%... je to takovy cely nahowno
Ako tak čítam, tak sa mám načo tešiť. Mám teraz ADSL do 8Mbit a na zálohovanom DSLAME. Vypadne elektrika? Linka ide. Búrky majú taký vpliv, že to CRC chybuje a sú tam menšie / väčšie packet loss.
Teraz však u nás spravili ten malý rDSLAM? A tiež keď to robili som sa čudoval. Kua, veď tam asi nebude backup???...
Síce 90Mbit (22€) ale v tejto cene si myslím že by tam ten backuo mal byť. Ak to bude padať pri búrke, tak taký net bude úplne k hovnu.
Ešte že mám zálohu cez LTE...
Teraz vážne uvažujem, že či vôbec do toho ísť.