ifivecz Pořídil jsem si Zyxel VMG4005-B50A k nové lince od Vodafone. Nastavil jsem profil PTM profil, routing mód, PPP login (vf:vf), VLAN 802.1p na 0, 802.1q na 848, MTU na 1472, autom. akvizici IP adresy, autom. akvizici DNS, zapnuto NAT, vypnuto Apply as default gateway, vypnuto Fullcone NAT, vypnuto 6RD. Píše, že DSL připojeno (255Mbit Rx, 26Mbit Tx, WAN IP adresa přidělena, oba DNS servery taktéž). Nicméně internetové připojení nefunguje. Nenapadne Vás, kde dělám chybu? Moc děkuji předem za odpověď.

oondra Vytáčení je na Zyxelu nebo na Mikrotiku? Já to mám na MT a není žádný problém.
    Nicméně jak se píše nade mnou - vypnuto Apply as default gateway není možná OK.

ifivecz vytáčení je na zyxelu. Zkusím prvně ten parametr default gateway, pokud nepomůže, zkusím přepnout do bridge režimu a vytáčet z AP. Děkuji oběma za pomoc, dám vědět.

ifivecz ekrajnak
      zaškrtnutá default gateway skutečně byla podmínka fungování, děkuji za radu. Další problém se ale ukázal být v nastavení Zyxel - DNS servery pro "domácí síť", Zyxel nabízí 3 možnosti nastavní - DNS proxy, Static a From ISP. Měl jsem zvoleno DNS proxy, DHCP tedy předalo adresu Zyxelu jako DNS, nicméně ten jako DNS nefungoval. Po přepnutí do režimu From ISP, funguje. Rychlosti Tx modem hlásí 251066Mbps, reálně Speedtest přes 225.32Mbps. Tx modem hlásí 25856Mbps, reálně speedtest přes 24.55Mbps.

oondra Uz je to tu zase... priste se zeptej O2 guru.Tady neni poradna pro koncove zakazniky O2 a podobným.

kozlicek Když oni s terminátorem neumí a na požadavky zákazníků kašlou - služba je jak je a nic se řešit nebude.

iTomB No právě... žádný, ale napak je to každou chvíly a když jim řeknete že jim to vyřešíte za min. cenu O2 guru tak už nic nechtěj vyřešit (poradit)... :-)

kozlicek Ja jim to vetsinou resim tam, ze je prepojim ke me ... Zrovna ted nedavno, LTE a sekali se mu videa, tak se ke me a ma tam 300M za 250,- 🤣

iTomB taky řešení ktere jsem již párkrát udělal... 😄 -)

sidi děkuji za podporu, je to přesně jak píšete :-) uznávám, že můj dotaz sem asi nepatří. Ale v tomto vlákně je jediná zmínka o terminátoru Zyxel na českých webech, tak jsem opportunisticky položil dotaz sem.

o měsíc později

Dobrý den. Nevíte, jestli by se vyplatil koupit Zyxel VMG4005-b50a, když současný modem ukazuje dosažitelnou rychlost kolem 35 mb, cetin mi odpověděl, že by se modem chytl maximálně na 30 mb/s, takže zrychlení není možné . Tak by mne zajímalo, jestli by tento zyxel zlepšil parametry linky natolik, že bych mohl přejít na tarif až 50 mb /s, zapojení jedním párem . Díky 😀

Proč to všichni furt řešíte když je tu ofiko Terminátor?

Lump200 Tak s**te na Vodafone a podobné fosílie kterým trvá integrace čehokoli roky. Osobně mám v jedné lokalitě VDSL od Metronetu s bondingem. Na skoro 1km vedení reálně 100 mbps. Za pětikilo i s v4 veřejkou a /56 v6 docela slušné v místě kde lišky dávají dobrou noc 😉

jcltm Chtěl jsem odejít, ale jakmile jsem si vyžádal KPU kód, tak mi volali, že bych musel doplatit slevu 7000 za telefon, jelikož mám dsl v balíčku s tarify, takže počkám do konce listopadu, kdy mi končí smlouva a pokud to do té doby nebudou nabízet, tak odejdu k tomu Metronetu pravděpodobně 😉

📡 Telekomunikace.cz