Obecně o VDSL modemech
- Upraveno
ifivecz ekrajnak
zaškrtnutá default gateway skutečně byla podmínka fungování, děkuji za radu. Další problém se ale ukázal být v nastavení Zyxel - DNS servery pro "domácí síť", Zyxel nabízí 3 možnosti nastavní - DNS proxy, Static a From ISP. Měl jsem zvoleno DNS proxy, DHCP tedy předalo adresu Zyxelu jako DNS, nicméně ten jako DNS nefungoval. Po přepnutí do režimu From ISP, funguje. Rychlosti Tx modem hlásí 251066Mbps, reálně Speedtest přes 225.32Mbps. Tx modem hlásí 25856Mbps, reálně speedtest přes 24.55Mbps.
Dobrý den. Nevíte, jestli by se vyplatil koupit Zyxel VMG4005-b50a, když současný modem ukazuje dosažitelnou rychlost kolem 35 mb, cetin mi odpověděl, že by se modem chytl maximálně na 30 mb/s, takže zrychlení není možné . Tak by mne zajímalo, jestli by tento zyxel zlepšil parametry linky natolik, že bych mohl přejít na tarif až 50 mb /s, zapojení jedním párem . Díky
Proč to všichni furt řešíte když je tu ofiko Terminátor?
- Upraveno
jcltm Chtěl jsem odejít, ale jakmile jsem si vyžádal KPU kód, tak mi volali, že bych musel doplatit slevu 7000 za telefon, jelikož mám dsl v balíčku s tarify, takže počkám do konce listopadu, kdy mi končí smlouva a pokud to do té doby nebudou nabízet, tak odejdu k tomu Metronetu pravděpodobně