sidi děkuji za podporu, je to přesně jak píšete :-) uznávám, že můj dotaz sem asi nepatří. Ale v tomto vlákně je jediná zmínka o terminátoru Zyxel na českých webech, tak jsem opportunisticky položil dotaz sem.

o měsíc později

Dobrý den. Nevíte, jestli by se vyplatil koupit Zyxel VMG4005-b50a, když současný modem ukazuje dosažitelnou rychlost kolem 35 mb, cetin mi odpověděl, že by se modem chytl maximálně na 30 mb/s, takže zrychlení není možné . Tak by mne zajímalo, jestli by tento zyxel zlepšil parametry linky natolik, že bych mohl přejít na tarif až 50 mb /s, zapojení jedním párem . Díky 😀

Proč to všichni furt řešíte když je tu ofiko Terminátor?

Lump200 Tak s**te na Vodafone a podobné fosílie kterým trvá integrace čehokoli roky. Osobně mám v jedné lokalitě VDSL od Metronetu s bondingem. Na skoro 1km vedení reálně 100 mbps. Za pětikilo i s v4 veřejkou a /56 v6 docela slušné v místě kde lišky dávají dobrou noc 😉

jcltm Chtěl jsem odejít, ale jakmile jsem si vyžádal KPU kód, tak mi volali, že bych musel doplatit slevu 7000 za telefon, jelikož mám dsl v balíčku s tarify, takže počkám do konce listopadu, kdy mi končí smlouva a pokud to do té doby nebudou nabízet, tak odejdu k tomu Metronetu pravděpodobně 😉

Lump200 a to bych se s nimi hadal. Co to je za balicek (podle faktury)?

Lump200 jenom blazen si mysli ze telefon od operatora je vyhodnejsí nebo zdarma...

zajdee Tak mne přišla odpověď z VF na dotaz ohledně přenosu DSL jinam: "Dobrý den,
          děkuji za zprávu.
          V tuto chvíli Vámi požadovanou službu nenabízíme a zatím nemáme informaci o tom, zda a kdy tuto technologii budeme nabízet.
          Pokud zrušíte pevný internet, zruší se automaticky ihned i slevy na služby, které díky kombinaci právě s pevným internetem využíváte. Kontakt na Vás (xxxxxxxxx) předávám kolegům, kteří se s Vámi podívají na záležitost ukončení internetu a nastavení služeb. Ozvou se Vám telefonicky v nejbližších pracovních dnech.
          Věřím, že s kolegy situaci úspěšně dořešíte."

Lump200 pokud mate smlouvu jako pravnicka osoba, tak vas slusne podoji. Pokud ovsem jako OSVC, mate od dubna silnejsi postaveni a smlouvu muzete zrusit s minimalni sankci. http://www.itpoint.cz/ctu/clanky/?i=rychlejsi-levnejsi-zmena-operatora-13586

pokud jste OSVC, cisla bych odnesl k jinemu operatorovi a DSL u VF zrusil a zridil u konkurence (bez prenosu).

do budoucna muzu jen doporucit podobnym balickum se vyhybat...

zajdee

Lump200 alternativne nechte DSL od VF bezet (dobehnout) a vedle nej si zridte novou sluzbu u jineho operatora. To je obecne nejmin bolestiva varianta, VF si porad bude myslet, ze mate jejich DSL a nebude uplatnovat sankce, a vy budete realne vyuzivat normalniho operatora... (a pri vyroci smlouvy bych se s VF rozloucil, pokud budou trvat na techto podminkach/tarifech)

zajdee To je možné si zřídit dsl u jiného operátora a přitom současné nechat běžet?

Lump200 mozne to je. :-) v nejhorsim pripade (pokud by k vam vedly jen dva pary a chtel jste dvouparovou sluzbu) to puvodni DSL bude koncit nevyuzivane nekde v poslednim rozvadeci. V lepsim pripade (dostatek paru) muzete mit na jedne adrese vedle sebe jednoparove i dvouparove DSL od dvou operatoru.

zajdee V tom případě to možné je, protože mi do domu vede 6 párů 🙂. Ještě uvidím podle toho , jak dopadne telefonický kontakt s VF, jinak dám na Vaši radu. K tomu tarifu, i když mají tyto podmínky, tak to vychází v poměru cena/výkon lépe než u konkurence, i kdybych za dsl platil zvlášť.

o 13 dní později

Po telefonátu z VF mi řekli, že můžu odejít s dsl bez doplatku HW, tak jsem učinil přestup k Metronetu. Z minulých 20 mb/s to jede plných 50 mb a zároveň se zvedla max rychlost na mapě cetinu na až 50 mb. Jelikož mapa cetinu stále ukazuje rychlosti jedním párem, tak zjišťuji, jestli je tam možnost navýšení třeba na až 100 mb .

Lump200 Jak daleko od rDSLAMu jste? 100 mbps s bondingem pojede do 1km kvalitního vedení (osobní zkušenost). Měl jste se zeptat technika při instalaci bondingu jaká je max rate jednotlivých linek, případně napište na info@cetin.cz , zjistí to.

📡 Telekomunikace.cz