samil1976 Pořád se provozuje VDSL2, s profilem 17a (případně 8b na delší vzdálenosti), tak není třeba hledat nic lepšího, pokud teda nejde o profil 35b (pro rychlosti až 250). Comtrend je dost stabilní, reklamace minimální.
Zyxel VMG4005 (z běžné distribuce) máme vyzkoušený i s bondingem (na vlastních DSLAMech) a funguje stabilně, ale pokud je potřeba pouze zakončení ethernet (bridge), tak stačí Comtrend nebo ZyXEL VMG1312, ideálně z distribuce operátorů.
Obecně o VDSL modemech
Dnes tam byl technik z CETINu. S Comtrendem to jelo 56/4, na měřáku i s O2 dodaným novým ZTE už je to 100/10. Přitom 17a ten modem uměl, ústředna není daleko.
ifivecz šlo by , prosím, reupnout screeny z administrace?
RadimNemec Jasne, tady jsou...
- Upraveno
ifivecz Díky moc. Nastavují se vždy ATM i PTM ? Měl jsem laicky za to, že ADSL= ATM a VDSL=PTM, ale to se asi pletu... V rámci DSL plavu v neznalostech, čili se omluvám za tuto poznámku. Každopádně, pokud jsem nastavil bridge profil pouze pod PTM, tak to jelo cca 220 Mb/s a ATM tomu (zdá se) nechybělo.
RadimNemec Tady je to dobre popsano. Je to odstavec 2.4.
Ja jsem popravde nic moc vyrazne nemenil - nastavil jsem jen bridge a nazdar.
Máte někdo přípojku s Terminátorem spolu s analogovou pevnou linkou? Zajímalo by mě, co v takovém případě používá CETIN za splitter, a to obzvlášť v případě bondingu...
- Upraveno
Pozdě ... po tom co mi 3 roky slibovali VoWiFi jsem jim s terminátorem nevěřil ani zavedeni do konce roku 2021 a vykašlal se na ně. Přípojky co jsem potřeboval jsem radši nechal jinde udělat přes metronet a nemám zájem to předělávat
- Upraveno
Tady na ukázku co dá Terminátor po dvou párech na 800 metrů dlouhém zemním vedení z 90tek. Škoda jen ten uměle omezený upload, 30 by to asi jelo s prstem v nose...