samil1976 nejlip ala terminator, zyxel, da se nekde koupit, viz vyse. Patro.cz ho prodava...

samil1976 No řeším to samé - Comtrend VR-3026e v2, starý určitě 8 let, tak 3x do roka se sekne, je na něm prodaná firemní "PROfi" služba 100/10 ale modem je slinkovaný 56/4. Osobní Key Account Manager té firmy se tváří, že to přece musí jet podle smlouvy a že on to zařídí, u PROfi služby že je nějaký lepší servis - obchodník to v pátek zadal jako závadu, do 2 hodin hovor z infolinky aby se domluvili na čase, technik má nastoupit v pondělí v poledne (a již nyní mám jeho jméno i číslo).

rsaf Jo, potvrzuju že tenhle Comtrend V2 není zrovna spolehlivý. Taky ho mám na jedné přípojce. Restart obvykle pomůže ale je to dost otravný.
      Ale stejně má jednu výhodu - s Argentinou má takový TX power, že pokryje celý RD včetně velké zahrady a docela širokého okolí 😃 Docela jsem se divil když jsem se k tomu krámu s dvěma minianténkama připojil mobilem skrz dvě zdi na 300 metrů v ne zrovna čistém prostředí a ono to kupodivu jelo 😃

ma to stejny streva jako terminator... ale dej si tam co chces...

samil1976 mam to vyzkouseny oproti Huawei DSLAMu v siti CETINu, predpokladam, ze to bude fungovat i oproti Nokii.

samil1976 Pořád se provozuje VDSL2, s profilem 17a (případně 8b na delší vzdálenosti), tak není třeba hledat nic lepšího, pokud teda nejde o profil 35b (pro rychlosti až 250). Comtrend je dost stabilní, reklamace minimální.
      Zyxel VMG4005 (z běžné distribuce) máme vyzkoušený i s bondingem (na vlastních DSLAMech) a funguje stabilně, ale pokud je potřeba pouze zakončení ethernet (bridge), tak stačí Comtrend nebo ZyXEL VMG1312, ideálně z distribuce operátorů.

Dnes tam byl technik z CETINu. S Comtrendem to jelo 56/4, na měřáku i s O2 dodaným novým ZTE už je to 100/10. Přitom 17a ten modem uměl, ústředna není daleko.

o 5 dní později

ifivecz Díky moc. Nastavují se vždy ATM i PTM ? Měl jsem laicky za to, že ADSL= ATM a VDSL=PTM, ale to se asi pletu... V rámci DSL plavu v neznalostech, čili se omluvám za tuto poznámku. Každopádně, pokud jsem nastavil bridge profil pouze pod PTM, tak to jelo cca 220 Mb/s a ATM tomu (zdá se) nechybělo.

Máte někdo přípojku s Terminátorem spolu s analogovou pevnou linkou? Zajímalo by mě, co v takovém případě používá CETIN za splitter, a to obzvlášť v případě bondingu...

• jpg replied to this.
          o 8 dní později

jcltm úplně stejně jako kdykoliv předtím. Pár jde do splitteru a pak telefon/modem a případný druhý jde přímo do modemu (terminátoru)

o 6 dní později

Pozdě ... po tom co mi 3 roky slibovali VoWiFi jsem jim s terminátorem nevěřil ani zavedeni do konce roku 2021 a vykašlal se na ně. Přípojky co jsem potřeboval jsem radši nechal jinde udělat přes metronet a nemám zájem to předělávat 🙂

sidi VoWifi už jim funguje, ale jenom s minimem telefonů bohužel...

• sidi replied to this.

jcltm Jo, jejich prohlášení "funguje nám vowifi" a na seznamu jen 2 telefony bylo vtipný ...

Koukám, že ten seznam je stále směšně krátký. To je spíš taková beta, než skutečný provoz - jen aby mohli říct, že už to nasadili.

📡 Telekomunikace.cz