ifivecz Díky moc. Nastavují se vždy ATM i PTM ? Měl jsem laicky za to, že ADSL= ATM a VDSL=PTM, ale to se asi pletu... V rámci DSL plavu v neznalostech, čili se omluvám za tuto poznámku. Každopádně, pokud jsem nastavil bridge profil pouze pod PTM, tak to jelo cca 220 Mb/s a ATM tomu (zdá se) nechybělo.

Máte někdo přípojku s Terminátorem spolu s analogovou pevnou linkou? Zajímalo by mě, co v takovém případě používá CETIN za splitter, a to obzvlášť v případě bondingu...

• jpg replied to this.
      o 8 dní později

jcltm úplně stejně jako kdykoliv předtím. Pár jde do splitteru a pak telefon/modem a případný druhý jde přímo do modemu (terminátoru)

o 6 dní později

Pozdě ... po tom co mi 3 roky slibovali VoWiFi jsem jim s terminátorem nevěřil ani zavedeni do konce roku 2021 a vykašlal se na ně. Přípojky co jsem potřeboval jsem radši nechal jinde udělat přes metronet a nemám zájem to předělávat 🙂

sidi VoWifi už jim funguje, ale jenom s minimem telefonů bohužel...

• sidi replied to this.

jcltm Jo, jejich prohlášení "funguje nám vowifi" a na seznamu jen 2 telefony bylo vtipný ...

Koukám, že ten seznam je stále směšně krátký. To je spíš taková beta, než skutečný provoz - jen aby mohli říct, že už to nasadili.

vojcekp Mohu potvrdit, terminator ma byt udajne zdarma... zakaznikovi je pak prodan router O2, ktery bude za terminatorem, pripadne si muze zajistit vlastni.

sidi Ale na rozdíl od TMO funguje hned po vložení SIMky do telefonu, u TMO trvala aktivace několik dní.

o 4 měsíce později

Tady na ukázku co dá Terminátor po dvou párech na 800 metrů dlouhém zemním vedení z 90tek. Škoda jen ten uměle omezený upload, 30 by to asi jelo s prstem v nose...

jcltm hlavne ked si zoberes, ze je tu kopec garazovych firiem ktore nemaju takuto kapacitu an na uplink samotnych sajtov 😃

kozlicek Nene, na kabelu sám nejsem ani náhodou. Pár set metrů za mnou jsou ještě další tři aktivní přípojky, cca 300 metrů přede mnou je aktivních přípojek poměrně dost. Tohle je spíš kouzlo vectoringu, který právě ty přeslechy potlačuje.

Co je zajímavé je to, že jakmile je hned vedle nestíněného kabelu s VDSL iperfem nebo speedtestem zatížená wifi (ať už 2,4G nebo 5G), rychlost jde ze 120 někam k 90. Jakmile bordel ze vzduchu zmizí, rychlost jde zase během pár vteřin na 120. Ale ani jeden packet se při zarušení neztratí. Takže pokud přípojku prodlužovat (za 20m kabelem je změna rychlosti nula), tak jedině stíněným kabelem, aby nechytala rušení.
              A vzhledem k tomu, že technici CETINu začali používat na propoj mezi URem a zásuvkou nestíněný Cat5e Belden, není úplně od věci ho vyměnit za FTPčko. Zemní kabel stíněný je.

o 4 dny později

Nejsem odborník, jen pouhý uživatel, který si dělá vše sám. Mám takovýto dotaz. Mám vlastní síť s bránou UniFi USG a tu potřebuji připojit do internetu. Cetin mi instaloval Terminátora (což jsem zjistil, že je Zyxel VMG4005-B60A) a T-Mobile mi dodal modem Zyxel VMG3312-T20A. Po dlouhém řešení, kdy nešlo, nevím z jakých důvodů, zprovoznit bonding, mi Cetin slavnostně oznámil, že jim to funguje a dále to již není jejich věc (na terminátoru svítí všechny kontrolky zeleně, kontrolka LAN bliká když tečou data). Za terminátorem je zapojen VMG3312-T20A v režimu bridge. Po připojení mojí sítě přes USG, brána hlásí, že internet není k dispozici a nefunguje připojení internetu. Ethernet funguje normálně. T-Mobile od toho dává ruce pryč, že má vše v pořádku (na VGM 3312 svítí kontrola napájení, kontrolka WAN a LAN). Když vyřadím bránu USG a místo ní zapojím VMG 3312 vše funguje, jak má (pouze přicházím o výhody správy a zabezpečení sítě pomocí UniFi). Nevím, jak tedy zprovoznit bránu USG, aby fungoval internet. Může někdo poradit? Díky

📡 Telekomunikace.cz