VDSL mám down. Metronet.
Porovnání konektivity CETIN vs O2 a TM
- Upraveno
jcltm Také mám VDSL Metronet a stále jsem down. Vám to jede, nebo mám problém někde v nastavení modemu?
Díky
nosek_tomas2004 už jedeme.
nosek_tomas2004 Metronet stále down.
Metronet UP
milant Můžu doporučit Kaoru. Sice to bylo minulý rok trochu bouřlivý a byly výpadky, ale od té doby je klid. Jednou za poslední 3 roky jsme řešili problémy s routingem do německa, problém byl ale někde v DE (už si nepamatuju podrobnosti). Jinak nikdo nehlásí, že by se na servery nedostali nebo to bylo pomalé.
coolerman1 To je divné, já k Vám z Prahy naměřím o dost víc:
by me zajimalo, jak by to mereni dopadlo na 10Gbit lince s RTT cca 10ms a na jedno vlakno
zero by me zajimalo, jak by to mereni dopadlo na 10Gbit lince s RTT cca 10ms a na jedno vlakno
No mě hlavně přijde, že pak bychom se moc nemohli bavit o lince s kapacitou 10Gbps v rámci ČR (pro TCP spojení - resp by bylo dost těžké ji naplnit), nebo se pletu? Chápal bych to u tras na dlouhé vzdálenosti, ale i na to SK je jen cca 5ms.
- Upraveno
Jasně, proto 9 z 10 firem ti takový okruhy předá s protokolem měření dle RFC 2544. Je to UDP a tomu je to fuk.
Jakmile ale začneš měřit podle RFC 6349, všechna prdel jde stranou.
edit: je teda pravdou, že za posledních pár let se to hodně zlepšilo, poskytovatelé se snaží snižovat latence, optimalizují trasy jak se dá. Pamatuju si rok 2010, kdy jsme měli 500Mbit linku a do NIXu to bylo 18ms (z Olomouce). Teď to je 5ms
- Upraveno
Zdravim. Podelil by se nekdo ze zkusenosti s Cetinem? Mam od nich nabidku a zatim se mi moc nezda. Chtel bych na ni nazor. Muj mail je admin@sebrov.cz
neverhappy spíš dej tel. :-)
CETIN v pohode.Co se ti nezdá?O jaky typ sluzby se jedná?
neverhappy pošlete SZ, s CETINem spolupracujeme, možná můžeme udělat protinabídku.
- Upraveno
jpg Můžeš udělat proti nabídku, problém je ale v tom, že když to poptá jeden, tak Cetin si udělá někde interní poznámku, že na dané adrese už něco bylo poptáváno. No a když to poptá někdo druhý, který už s Cetinem spolupracuje, tak dostane stejnou cenu jak dostal ten první. Je to právě proto, aby se s konektivitou od Cetinu nekšeftovalo...
Navíc nevím kolik je nyní v Cetinu obchodníků pro trh ISP ale myslím že hodně málo, slovy jeden, možná dva, takže si to umí pohlídat i obchodník.
- Upraveno
Zdravim
Vysvetli mi prosim nekdo, jak se pocita nadlimit na prikladu. Napriklad to pojede 93% dne pod limit 1,5Gb a 7% dne to pojede prumernou rychlosti 1,6Gb. 5% dne je 72 minut a ty dalsi jsou 2% jsou 28 minut.
A to se zopakuje do mesice treba 4x.
Vyhodnocuje se to pry cca 5 minut, tak se asi peaky neresi.
Ceny jsem trosku zmenil dolu
Jedná se o otevřený port 10 G, placená rychlost (Commitment) může začít na hodnotě 1 Gbps (je to percentil 95%, proto reálně budete ve špičkách čerpat výrazně vyšší rychlost) a pak postupně zvyšovat, viz nabídka.
Commitment 1,5 Gbps : 23 .000 Kč
Cena za nadlimitní spotřebu nad 1,5 G : 8 Kč/1Mbps
ano, pokud jsi to poptal sam... tak uz mas smulu, nikdo ti lepsi nic uz neda.